mantoni

Leder

Velkommen til InsideBusiness #21

Dette første InsideBusiness efter sommerferien begynder med en overordentlig speget sag, idet Vækstfondens formand, Tue Mantoni, har personlige investeringer i et af de selskaber, som også den statslige fond har skudt penge i. Læs også om pensionsselskabernes benhårde udskilningsløb i år, om strategisk skifte i konsulenthus og om rederiernes svære krisetid.

Vi løfter i denne uge sløret for en penibel sag hos statens investeringsfond, Vækstfonden, hvor den nyudnævnte formand, Tue Mantoni, i privat regi har penge i klemme i et selskab, hvor fonden har ydet et betydeligt lån.

Risikoen for en interessekonflikt er overhængende, men både ministeriet og Vækstfonden selv tror på, at de nedfældede politikker på området er nok til at skærme den offentlige fond for de åbenlyse udfordringer, formandens private investering kan have.

Og så handler det om et af de mest skelsættende år i lang tid for pensionsbranchen, for selskabernes afkast varierer voldsomt i skyggen af coronakrisen. Vi taler med vindere og tabere, og så kortlægger en af landets skrappeste analytikere på pensionsområdet selskabernes fremtidige afkast ud fra deres aktivallokering.

En af de brancher, der historisk set er blevet hårdt ramt af udsving i verdensøkonomien, er rederibranchen, og de mange danske shippingfirmaer slipper heller ikke i denne omgang. Men hvor alvorlig er situationen, og har de i forvejen pressede rederier i denne omgang en tilstrækkelig solid økonomi til at sejle nogenlunde uskadt gennem et uvejr, spørger Jens Christian Hansen.

Det er også tid til tronskifte i konsulenthuset Valcon, hvor topchefen viger for nye kræfter, ligesom der samtidig er lagt op til et strategisk skifte. Vi går tæt på udviklingen.

På kultursiderne anmelder vi i denne uge en spændende og historisk interessant bog om Velux Gruppen.