Nordea

Leder

Velkommen til InsideBusiness #25

Bankernes krav om revisorer til erhvervskunder ligner mere og mere en slagmark. Vi kortlægger praksis i de 13 største banker. Læs også om et opgør i en kapitalfond, om konsulentpartnere, som står til skattesmæk, og om forsikringsbranchen, der kan ende med en del af regningen for elbileventyret.

Krav om revisor for at få en bankkonto som erhvervsdrivende spreder sig hastigt i især de mellemstore banker, mens de store banker ikke ønsker det. Det viser en større rundspørge på området, som InsideBusiness har foretaget. Kom med bag kulissen på det, der i praksis er et større opgør, hvor revisorer forsøger at bringe deres forretningsmodel i spil, mens SMVDanmark kæmper for konkurrenceevnen og iværksætterne, mens der sås tvivl om, hvorvidt revisorernes arbejde overhovedet imødegår svig og svindel.

Kapitalfonden Erhvervsinvest er efter flere år med stor succes løbet ind i en række udfordringer. I denne uge trak en række af fondens stiftere sig, og selv om alt på overfladen var ren idyl, har der længe verseret store uenigheder internt i fonden. Vi går bag kulissen i Erhvervsinvest, der snart skal forsøge at hente milliarder fra AP Pension, Danica og Nykredit.

Og så graver vi os ned i en spændende principiel skattesag, hvori yngre partnere i konsulenthuset Implement er kommet i klemme.

På forsikringsområdet handler det om Eldrup-rapportens anbefalinger for at sikre udbredelsen af elbiler, hvori forsikringsselskaberne skal opkræve et trecifret millionbeløb fra de danske bilister.

Møgsag har gjort det svært for banker og forsikring

I denne uge har vi også haft fokus på et yderst interessant comeback for de bestyrelsesfolk, som har mange poster. Det ser nemlig ud til, at et opgør med de flittige bestyrelsesmedlemmer ryger i vasken.

Læs også en opgørelse over de advokathuse, der har klaret bedst og dårligst på det vigtige, men udfordrede M&A-område. Vi afdækker også den seneste udvikling i Leo Pharmas forsøg på at få en medejer ind i ejerkredsen.

Og så handler det om bank- og forsikringslobbyisterne hos Finans Danmark og Forsikring & Pension, som kæmper mod at blive pålagt en milliardskat på grund af regeringens omstridte reform om tidlig tilbagetrækning. Desværre har en møgsag fra Danske Bank gjort det endnu vanskeligere at få politisk ørenlyd.

På kultursiderne anmelder vi en bog om vejen til genrejsning af det amerikanske demokrati.