Advokatbranchen er under massivt pres. Indtil videre har lovgivningen blokeret andre aktører fra at købe sig ind på markedet gennem advokathuse, men det kan snart ændre sig

Leder

Velkommen til InsideBusiness #6  

I denne uge sammenligner vi afkastet i de danske og nordiske kapitalfonde med de bedste konkurrenter, og det ser ikke alt for godt ud. Læs også om et opgør mellem advokater og revisorer, om strid hos succesfuld børsrådgiver og om PFA’s markedsposition i et interview med topchef Allan Polack.  

Vi går denne uge tæt på en række førende danske og nordiske kapitalfonde, der trods milliarder fra blandt andre danske investorer har svært ved at levere et afkast, der kan måle sig med branchens førende.  

Dernæst handler det om et opgør om revisorernes og advokaternes rolle i samfundet, idet et nyt lovforslag om at fjerne revisors obligatoriske rolle i rekonstruktionssager har formået at tage striden til et hidtil uset niveau.  

Fra PFA er der overordnet set positive nyheder i det seneste regnskab, selv om væksten ligger langt under Vellivs. Vi sætter topchef i PFA Allan Polack stævne om markedssituationen og om nogle af de svære temaer, som i disse dage præger pensionsbranchen, hvor både kommercielle selskaber og arbejdsmarkedspensionskasser får et par borgerlige ord med på vejen.  

Vi ser også nærmere på den fremadstormende børs-rådgiver, hvor en fremtrædende profil nu smækker med døren efter kort tid.  

I denne uge har det også handlet om de svære forhandlinger, der venter i banken, når diverse statslige coronahjælpepakker udløber. Dansk Erhverv, Finans Danmark og SMVDanmark frygter bølge af konkurser, men skatteminister Morten Bødskov advarer bankerne mod at tage for hårdt fat. 

Vi har også fortsat dækningen af investeringsfondsbranchen, hvor Formuepleje og nu også Nykredit risikerer at komme i klemme på grund af et nyt regelsæt. Det handler også om Hempel, der tabte slaget om at sikre sig en finsk konkurrent for 8 milliarder kroner, mens vi også ser nærmere på det danske rådgiverhus Hildebrandt & Brandi, som satser på en offensiv, når coronas låg over samfundsaktiviteten fjernes. 

Og så er der denne uge debut til en ny klummeskribent i form af Kirstine Lund Christiansen, chef for ESG i pensionskassen P+, der ser nærmere på de mange dilemmaer ved bæredygtige investeringer. 

På kultursiderne anmelder vi en forfriskende rå bog, hvor selfmademilliardær Henrik Lind sætter ord på, hvad god ledelse er. 

 

God læselyst!