erritzøe web

Ugens Insider

Topadvokat med Camaro og kunstsamling

Advokathuset Erritzøe går mod strømmen og etablerer et samarbejde med det internationale advokathus Kennedys Law, hvilket er helt usædvanligt på den danske advokatscene. Vi tegner et portræt af manden bag det højtspecialiserede advokathus.

Et mystisk dødningehoved nedsænket i et akvarium med en ensom gul koralfisk er det første, der møder gæsterne på vej ind til et af Københavns fremadstormende yngre advokatfirmaer. Samme lettere mystiske kunstværker med mange fotocollager og flere særegne skulpturer går igen i de snørklede lokaler ved Esplanaden i det indre København.

“Jeg begyndte at købe kunst for de penge, jeg fik udbetalt for mit studielån. Når man begynder så tidligt med at samle kunst, bliver det nok mere ekstremt med årene. Det er nok ligesom med vin- eller whiskyentusiaster. Man udvikler sig over tid. Heldigvis har mine partnere forståelse for min kunstinteresse, og de interesserer sig også selv for moderne kunst,” forklarer Morten Erritzøe Christensen.

Kontorerne er hjemsted for Kennedys advokatfirma og har været det siden årsskiftet, da det kom frem, at advokatfirmaet Erritzøe blev en del af den globale advokatkoncern Kennedys. Den slags konstellationer er usædvanlige i den danske advokatverden, hvor advokathusene foretrækker at vokse lokalt.

Flere udenlandske advokatkoncerner har tidligere forsøgt at få fodfæste på det danske marked, men uden det store held. For eksempel måtte det internationale advokathus Eversheds lukke sine kontorer i København igen. Det samme skete for M&A-advokathuset Hannes Snellman i 2014 og for længere tid siden for Osborne Clarke. Eneste andet udenlandske advokatkontor med direkte repræsentation i Danmark er specialistkontoret Bird & Bird.

Blå bog: Morten Erritzøe Christensen

Morten Erritzøe Christensen, født på Nørrebro i 1968.

Partner og stifter af Advokatfirmaet Erritzøe, nu Kennedys, Copenhagen.

Uddannet advokat i 1997.

Bor i et hus i Kartoffelrækkerne med sine to børn og danner privat par med tøjdesigner Naja Munthe.

Frygter ikke at blive presset ud af Danmark

Morten Erritzøe Christensen, som stiftede advokatfirmaet Erritzøe i 2005 med en af sine partnere, Jesper Ravn, er ikke bange for at lide samme skæbne sammen med Kennedys:

“Vi er et nicheadvokathus, som er specialiseret i forsikringsret. For os betyder det meget, at vi har adgang til et globalt netværk af advokater og eksperter,” forklarer Morten Erritzøe Christensen om Kennedys, som netop har åbnet kontorer i Sydamerika og i det øvrige Skandinavien. Han tilføjer:

“Der er ikke andre advokatfirmaer end Kennedys, vi vil indgå i partnerskab med. Vi har sammenfaldende interesser, og jeg opfatter partnerne i London som venner.”

I København har Kennedys p.t. 35 medarbejdere, og man er nu på udkig efter to yderligere advokater og en advokatfuldmægtig til kontoret i København, hvor Thomas Dall Jensen, Allan Kvist-Kristensen og Jesper Ravn også er partnere.
Kundegruppen er primært store forsikringsselskaber, som har brug for specialiseret repræsentation i sager om ofte store erstatninger. Det gælder eksempelvis OW Bunker-sagen, hvor Morten Erritzøe Christensen er involveret på forsikringsselskabernes side.

Andre spektakulære sager, som advokaterne har været involveret i, er eksplosionsbranden i fyrværkerifabrikken i Seest, der nedlagde et helt beboelseskvarter. IT Factory-sagen og en sag om et stort dæmningsnedbrud i Mellemamerika er andre sager. Forsikringsret er altså et område, der involverer advokaterne i sager, hvor der kan være rigtig mange penge på spil. Men forretningen blev ligesom store dele af advokatbranchen ramt af nedgangen sidste år, men i år er væksten tilbage på sporet, forsikrer Morten Erritzøe Christensen.

“Det er en fordel for os, at vi er så specialiserede. Generelt sparer virksomhederne på de eksterne omkostninger og køber mindre advokatbistand. Vi har også mærket det, men mindre end andre steder i advokatbranchen. Husene brænder stadig, og der er stadig forsikringsskader, så vi er ikke så konjunkturfølsomme,” forklarer Morten Erritzøe Christensen i det kunstfyldte kontor.

 

Safari og Camaro

Hans favoritter på kunstsiden er den moderne landskabsmaler Allan Otte på grund af hans håndværksmæssige evner kombineret med stor kunsthistorisk interesse. Ellers er det også tegninger fra Christian Lemmerz’ hånd, der interesserer Morten Erritzøe Christensen.

“Jeg har både en større kunstsamling her på kontoret og i hjemmet. Jeg nænner ikke at sælge ud af dem. Jeg har prøvet et par gange, men jeg vil hellere beholde dem. Jeg kan ikke få mig selv til at sælge.”

Også parkeringskælderen under kontoret vidner om en person, der ikke er bange for det spektakulære. Det er nemlig en gunmetallic Chevrolet Camaro SS cabriolet fra 1967, der bringer Morten Erritzøe Christensen til og fra arbejde hver dag.

I ferierne rejser Morten Erritzøe Christensen og hans kæreste meget – både med og uden børn – mens en årlig herretur går til camp Kichaka i det sydlige Tanzania, som Morten Erritzøe Christensen er medejer af.