Bech Bruun web

Leder

Velkommen til InsideBusiness #13

I denne uges InsideBusiness handler det om et opsigtsvækkende opgør i advokatbranchen mellem Kammeradvokaten og Bech-Bruun. Læs også om en mulig gamechanger, der splitter pensionsbranchen, om størrelsen af de nordiske hjælpepakker og om spinkrig om bankerne lever op til sit samfundsansvar.

Med Kammeradvokaten i front har Skattestyrelsen sendt et opsigtsvækkende krav på 750 millioner kroner til advokatgiganten Bech-Bruun for firmaets rolle i udbyttesagen. Nu kan InsideBusiness imidlertid afsløre, at selv om statens krav blev afsendt for få uger siden, har man allerede lagt renter for mere end 400 millioner kroner oveni. En aggressiv fremfærd, der især er overraskende, fordi den danske stat står som afsender.

Vi går helt tæt på en bitter strid, der har givet rystelser i den danske advokatverden og igen sår tvivl om Kammeradvokatens tætte parløb med staten.

Og så handler det om den særlige unbundlingbølge, der endelig begynder at tage lidt fart i pensionsbranchen, efter at Euro Accident har lukket sin første større kunde, som Velliv leverer opsparingsproduktet til. Men branchen er splittet i spørgsmålet om, hvorvidt det er en god idé at sælge forsikring og opsparing for sig.

Vi har også fokus på den spinkrig, der for tiden kører på de højeste nagler mellem bankerne på den ene side og socialdemokraterne og mindre virksomheder organiseret i blandt andet SMVDanmark på den anden side, der advarer om, at bankerne ikke lever op til deres samfundsansvar med at hjælpe de små virksomheder under coronakrisen. Det handler desuden om coronakrisen i vores store sammenligning af hjælpepakkernes størrelse i Norden.

Ønsker man yderligere globalt økonomisk perspektiv i coronakrisen, er det værd at læse Bains kommentar om området, der blandt andet sætter fokus på, hvor store konsekvenser krisen kan få for de amerikanske virksomheder.

I denne uge har vi også haft fokus på pensionsbranchens udfordringer. Nemlig om det kan betale sig at flytte sin pensionsordning væk fra de alternative investeringer, der endnu ikke er nedskrevet som følge af coronakrisen, og på pensionsbranchens kolossale milliardunderskud på de udskældte forsikringer mod tab af erhvervsevne.

På kultursiderne anmelder vi en ganske lille bog om kunst og ledelse – og hvordan de to ting kan kombineres.

God læselyst!

InsideBusiness-teamet