Copenhagen / Denmark_  02 March 2017 -  Nordea bank branch in Copenhagen.   ( Photo. Francis Dean/Deanpictures.)

Leder

Velkommen til InsideBusiness #32

Traditionen tro kårer InsideBusiness igen årets bedste kapitalfond. Og så sætter vi fokus på Nordeas hemmelige planer om en ekspansion i pensionssektoren, en ministers komiske forsvar og går tæt på pensionsbranchens it-spillere.

Flere kapitalfonde har markeret sig positivt de sidste 12 måneder trods svære tider med få frasalg og modvind fra covid-19. Vi kårer landets bedste kapitalfond på baggrund af en rundspørge blandt 30 af branchens førende aktører.

Dernæst går vi helt tæt på en af de store udfordringer i bank- og pensionsbranchen lige nu, for hvad skal der ske med samarbejdet mellem Nordea og Velliv, som er kørt skævt, efter at Nordea solgte Nordea Liv & Pension fra? Nu sonderer Nordea markedet for at stifte et helt nyt dansk pensionsselskab, der kan udfordre den noget sløve konkurrence i sektoren.

Og vi bliver i pensionsbranchen en stund, da Simon Lund Christiansen taler med de primære leverandører af it til pensionsbranchen. Det er mere spændende, end det lyder, for der er store beløb på spil, og en langsom revolution tager form.

Morten Johnsen ser nærmere på erhvervsminister Simon Kollerups forsøg på at bortforklare, hvorfor hans ministerium har fejlet med ansættelsen af to bestyrelsesmedlemmer til Finanstilsynet i Redaktørens Analyse.

I denne uge har vi også haft fokus på en kåring af årets mest veldrevne pensionsselskaber ud fra afkast og omkostninger, på den pressede ejendomsaktør Gefion og på en ny forvalters frontalangreb på Formuepleje. Desuden har vi kåret vindere og tabere i den jernhårde lobbyismekrig, hvor brancher slås for at få pengegaver eller at undgå regeringens dummebøder i form af nye særskatter.

På kultursiderne skriver vi om en ny bog, der sætter fokus på motivation på arbejdspladsen.

God læselyst!

 

InsideBusiness-teamet