formueplej

Leder

Velkommen til InsideBusiness #4 

Et nyt regelsæt om bonus i investeringsfonde udfordrer Formuepleje. Vi har i denne uge også fokus på kapitalfonden Verdane, på et voldsomt opgør i pensionsbranchen og på et succesfuldt konsulenthus Peak Consulting.  

Hele setuppet omkring den succesfulde kapitalforvalter Formuepleje er i fare. Det er realiteten, hvis et regelsæt fra EU tolkes i hård forstand. Og det kan vende op og ned på Formueplejes særdeles givende bonusmodel. Vi afdækker, hvor stort problemet er.

Dernæst handler det om et voldsomt opgør om en storkunde i PFA, som har fået de to mæglerhuse RTM og Söderberg & Partners på kollisionskurs. Söderberg beskyldes for ufine forretningsmetoder, og sagen skal nu indbringes for blandt andet Forsikringsmæglerforeningen.

It-sektoren er i den grad i søgelyset hos kapitalfonde verden over, og nu melder endnu en fond sig på banen med frisk kapital øremærket investeringer netop i denne branche. Norske Verdane har dog fokuseret på branchen, længe før alle andre kastede sig over den, og det er ifølge fondens danske frontfigur en af nøglerne til fortsat at lande solide afkast trods den hårde konkurrence.

Og så går vi tæt på konsulenthuset Peak Consulting, hvor covid-19 har åbnet for nye forretningsmuligheder.

I denne uge har vi i høj grad haft fokus på pensionsbranchen, idet vi går tæt på konkurrenceforholdene og de forskellige igangværende udbudsrunder i et skelsættende år for pensionsselskaberne. Vi går også tæt på ATP ’s nye investeringsmodel, som møder modstand fra flere eksperter.

Læs desuden om et mæglerhus, der vil være førende inden for salg af M&A-forsikringer til konkursboer og om den stadig mere udfordrede juicekoncern Joe & The Juice, som skal skaffe 200 millioner kroner for at lukke hullet i kassen efter nok et horribelt år.

I det politiske hjørne hudfletter Thomas Juul Dam den kommende rigsretssag mod Inger Støjberg, der ikke lover godt for hverken hendes politiske fremtid eller Venstres muligheder for at generobre regeringsmagten.

På kultursiderne anmelder vi en bog, der på fornem pædagogisk vis gennemgår de økonomiske genrer og termer, så både lægmand og ekspert får noget ud af det.

 

God læselyst!

 

InsideBusiness-teamet