;
Anders Dam. Dir. Jyske Bank. Jubilæumsinterview.
Foto: Jakob Stigsen Andersen

Leder

Velkommen til InsideBusiness #10

Hvor hårdt bliver dansk erhvervsliv ramt af coronakrisen? De tre største banker og revisorerne i FSR giver deres svar på tidens mest afgørende spørgsmål. Læs også om kapitalfondenes voksende problemer i krisen, om Apples planer for finansområdet og mere om Trygs kritiserede prismodel.

Står vi ved begyndelsen til en nedtur, der får finanskrisen til at blegne? Danske Bank, Nordea og Jyske Bank giver hver deres svar. Og revisorerne i FSR kortlægger omfanget af virksomheder, der kan få problemer i denne uges tophistorie.

Kapitalfondene går dog heller i fri. Her står man også ved en afgrund, hvis man er tungt eksponeret inden for detail-, hotel- og restaurationsbranchen. Vi kortlægger de spillere, der har de største udfordringer, ligesom konsulenthuset Valcon i en kommentar giver sit syn på den dramatiske udvikling.

Dernæst handler det om Apple, der ved et sjældent møde redegjorde for, hvordan man ser på udviklingen på betalingsområdet, hvor Apple Pay kan vende op og ned på markedet, som vi kender det. Vi redegør for gigantens verdensbillede på finansområdet i Redaktørens Analyse.

I denne uge har vi også fortsat vores kulegravning af de tvivlsomme prisstigninger hos Tryg, der har vakt voldsom debat i hele forsikringsbranchen. Vi har fået aktindsigt i en skrivelse fra Forbrugerombudsmanden til Tryg, der i yderste konsekvens kan blive tvunget til at betale måske ulovlige præmiestigninger tilbage til kunderne.

Følg også med hos Axcel, der er løbet ind i alvorlige problemer med sin nordiske ekspansion, og mere om coronakrisen, hvor blandt andre Mette Frederiksen har stået med alvorlige ledelsesproblemer på et kritisk tidspunkt.

På kultursiderne anmelder vi en blændende ny bog, der booster din virksomheds forretningsudvikling.

 

God læselyst!