codan

Leder

Velkommen til InsideBusiness #11

Der er store forskelle på forsikringsbranchens performance i en svær tid. Vi kårer vindere og tabere i branchen. Læs også om manden bag nyt bankeventyr, nyt om salget af Codan og om direktøren i Finansiel Stabilitet, som hæver det, man kalder en flot løn – selv efter at have sagt op.

Det går rigtig godt i nogle af landets skadesforsikringsselskaber, som leverer vækst i præmieindtægter på nogle gange over 10 procent, mens der samtidig er sund indtjening. Andre steder er der tilbagegang og et enkelt sted sågar et stort underskud.

I denne uges InsideBusiness gennemgår vi de skadesforsikringsselskaber, der er kommet med regnskab.

Læs også nyt om det ventede salg af Codan Danmark. Nu har sælgeren Intact valgt de rådgivere, som skal repræsentere dem i salgsprocessen. Det samme har Alm. Brand og Gjensidige, som er de oplagte købere.

Og så har en prekær sag om dobbelt aflønning hos statens afvikler Finansiel Stabilitet igen skabt fornyet debat om det statslige organs rolle herhjemme, hvor man i øjeblikket breder sig ud over en række nye opgaver, da oprydningen efter finanskrisen efterhånden ikke fylder meget længere.

Vi ser også nærmere på den udenlandske velhaverbank Quintet, der efter et år på det danske marked nu fortæller mere detaljeret om sine planer for, hvordan man vil snuppe kunder fra de etablerede spillere.

I denne uge har vi også haft fokus på M&A-siden i en større gennemgang af de voksende udfordringer for de investeringer som kapitalfondenes ukronede danske konge, Morten Hummelmose, står bag. Vi går også tæt på det forestående salg af Tandlægen.dk fra blandt andet Danica, ligesom vi på pensionsområdet retter fokus mod det lille, men højtspecialiserede konsulenthus Mancofi.

Du kan også læse om kampen om de danske velhaverkunder, som udkæmpes mellem de førende kapitalforvaltere, der slås om markedsandelene. Danske Invest taber terræn, mens Nordea vinder frem.

På kultursiderne anmelder vi en bog om, hvordan man bedst og mest effektivt driver en interesseorganisation.

 

God læselyst!

InsideBusiness-teamet