Lars_Rohde_02 stor

Leder

Velkommen til InsideBusiness #27

Hvem har tabt mest på krisen blandt kapitalfondene? Vi kortlægger de virksomheder, der har fået kapitalindskud. Læs også om den forestående fusionsfeber i bankerne, om nationalbankdirektør Lars Rohdes holdning til krisens omfang og om det opkøbssultne revisionshus, der nu lægger stilen om

Coronakrisen har indtil videre været dyr for en række kapitalfonde på det danske marked, der har postet milliarder i deres investeringer for at holde banken fra døren.

Vi ser nærmere på, hvem der har skrevet de største checks, og hvad deres forventninger er til de kommende måneder.

Og vi fortsætter i samme skure, idet vi denne uge har talt med nationalbankdirektør Lars Rohde, der gør rede for, om covid19-krisen udvikler sig til en egentlig realøkonomisk nedtur, hvem den rammer, og hvad det betyder for investorer, bankernes nedskrivninger og for den kontracykliske buffer.

Den garvede erhvervskommentator Jens Chr. Hansen analyserer i denne uge den danske banksektor, der muligvis står over for en række fusioner – medmindre egoer og fastlåste traditioner spænder ben.

Dernæst går vi i Ugens Insider tæt på et af landets hurtigst voksende revisionshuse, Beierholm, hvor direktør Søren V. Pedersen melder en ny retning ud for en branche, der om nogen mærker digitaliseringens hede ånde i nakken.

Konsulenthuset Valcon kigger også nærmere på, hvor de danske virksomheder skal sætte ind, hvis de vil optimere driften i en tid, hvor det er vigtigere end nogensinde at få bugt med spild og flaskehalse.

I denne uge har vi også haft fokus på to af landets højtprofilerede pensionsdirektørers holdning til udviklingen i økonomien og på de finansielle markeder, ligesom det har handlet om et tronskifte hos en førende kapitalfond på det danske marked og om Kammeradvokatens udfordringer i form af et potentielt ødelæggende offentligt indgreb.

På kultursiderne anmelder vi Tue Mantonis bog ’Samfundskontrakten’, der har lidt karakter af turné hos gode venner.

God læselyst!

InsideBusiness-teamet