Portraet_lang

Leder

Velkommen til InsideBusiness #10 

Danske banker er presset af lave renteindtægter og tvinges til at gå nye veje i jagten på profit. Derfor hæver flere af landets banker nu kortgebyrer i udlandet for at få større del i danskernes ferieforbrug. 

Men metoden møder kritik, og i kulissen står en udenlandsk konkurrent klar til at angribe de danske banker og deres seneste påfund. Pengemaskinen sættes i gang af Danske Bank og Jyske Bank, og det er svært at se en egentlig bremse på de milliardindtægter, der kan opnås på området.

InsideBusiness har løbende fulgt udviklingen i den spektakulære sag om familien Stadils overraskende fyring af den mangeårige Hummel-direktør Søren Schriver. I denne uge løfter vi sløret for, hvordan der hersker kaos i familiens shippingimperium, idet Stadil både er røget i totterne på den tidligere samarbejdspartner Clipper og ligger i åben krig med revisionshuset PWC, der har givet en række af familiens selskaber en række alvorlige påtegninger.

Vi går bag om Stadil-familiens hjertebarn, der de senere år har været en dyr fornøjelse for den succesvante familie.

Og så er det ved at være alvor for landets pensionsselskaber. I snart et år har Finanstilsynet taget tilløb til et opgør med markedsrente og stigende risikotagning i pensionsselskaberne. Nu tegner det i stigende grad til, at der er en jernhånd inde i Finanstilsynets boksehandske. For selv om der på en konference var et åbent opdrag til diskussion, så peger stadig mere i retning af strammere regulering, som vil holde pensionsselskaberne i kortere snor.

Vi går bag om kulissen på de enkelte aktørers interesser, og hvorfor Forsikring & Pension kan få svært ved at samle tropperne.

Uroen blandt pensionsselskaberne er omdrejningspunkt for denne uges kommentar fra Pressconnects Morten Jeppesen, der har en fortid i pensionsselskabet PFA.

Morten Jeppesen peger på, at netop Forsikring & Pension har en lang historik for uenighed blandt medlemmerne. Derfor kan det blive endog særdeles vanskeligt at finde et egentligt modspil til Finanstilsynets udgangspunkt om strengere regulering.

Og så er der Redaktørens Analyse om Nykredits Michael Rasmussens metode til at samle Totalkredit-bankerne mere om sig, væsentlig ny viden om Lundbecks produkter og en InsideStory om ejendomsudsalg med potentiel kæmpegevinst til Alm. Brand.

I det kulturelle hjørne kigger vi nærmere på bogen ’Smart Collaboration’, hvis budskab er, at konsulenter og rådgivere kan høste store gevinster ved at arbejde tættere sammen. Men er bogen interessant for andre end den smalle målgruppe? Det kigger vores anmelder Jesper Poulsen nærmere på.

God læselyst!

Peter Nyholm & Morten Johnsen