velkommen

Leder

Velkommen til InsideBusiness #18 

Dankortet kommer under pres og risikerer at blive erstattet af kreditkort med gratis kreditter og andre fordele. For nu bliver det forbudt i Danmark at opkræve gebyrer ved brug af Visa og Mastercard. Vi undersøger de store konsekvenser for erhvervslivet i ugens tophistorie. 

Detailhandlen og butikkerne har tabt et kæmpe slag til bankerne, som nu kan tjene mere på at udstyre kunderne med kreditkort frem for dankortet. Regningen er opgjort til mere end 200 millioner kroner, som ender hos butikkerne. Vi går bag om konsekvenserne af banebrydende ny lov i denne uges InsideStory.

Dernæst handler det om ejendomsbranchen, hvor kapitalfonden Montagu i al hemmelighed arbejder på et salg af ejendomsselskabet Deas efter mindre end to års ejerskab. Problemet for Montagu er imidlertid, at en historisk ejendomshandel truer med at fjerne en markant del af Deas’ indtægtsgrundlag. InsideBusiness går bag om et af de mest opsigtsvækkende frasalg netop nu.

Ugens kommentar handler om de såkaldte frontieraktier, som dækker over investering i udviklingsøkonomier som Pakistan, Vietnam og Bangladesh. De skrappe investeringsfolk i BankInvest står bag denne kommentar.

Vi finder i denne uge også vinderne og taberne i forsikringsbranchen, hvor direktørerne sveder mere og mere over kundeflugt, innovation og partnerskaber. Engang var det kendt som en kedelig branche, nu er det en slagmark. I dag kan en aktør risikere at miste mere end 10 procent af sine præmieindtægter på et år, mens en aggressiv spiller som Købstædernes Forsikring har øget samme post med 13 procent.

Ugens Insider er GF Forsikrings direktør, Jesper Mortensen, som netop har leveret regnskab. Det går fremad, men konkurrencen er særdeles udfordrende.

M&A-området er også en slagmark. I denne uge har Morten Johnsen støvet op, hvordan revisionshuset EY henter to markante profiler fra investeringsbanken Carnegie, der har mistet en række af sine bedste folk i de senere år.

I vores kultursektion ser Maja Holtze nærmere på de bedste kulturfestivaler inden for scenekunst sommeren over. Der er rigtige insidetips at hente.

God læselyst!

Peter Nyholm & Morten Johnsen