VKR

Leder

Velkommen til InsideBusiness #18

Hedgefonde er en forhadt størrelse på det danske marked, men ikke desto mindre kommer der stadig flere nye til. Vi går tæt på de omdiskuterede aktører.

Udenlandske hedgefonde er lagt for had blandt danske investorer, men alligevel dukker en række nye, lokale aktører op netop nu trods mange investorers modvilje. Fondene har ry for at agere særdeles aggressivt og det vælter bestemt ikke kun frem med positive historier, men investorerne lader sig alligevel lokke med løfter om tårnhøje afkast. Vi går tæt på en kontroversiel branche.

Også markedet for virksomhedsobligationer må siges at være plaget af flere kedelige sager. Alligevel har efterspørgslen på de risikable papirer været enorm de senere år, hvilket mange fonde har udnyttet. Nu advarer flere tunge investorer imidlertid mod den populære investeringsform, der tidligere har finansieret tvivlsomme virksomheder som Hesalight og børsfloppet Lauritz.com.

Mens både hedgefonde og obligationer deler vandene, er der også udsigt til lidt af et slagsmål blandt de danske investeringsforeninger. De nye MiFID II-regler giver nemlig sektorens aktører alvorlige hovedbrud, og stærke aktører som Finanstilsynet rasler med sablen. Peter Nyholm går tæt på en branche i opbrud.

Endelig har en overraskende køber meldt sig på banen i forbindelse med kapitalfonden EQT’s salg af Huscompagniet. Pengestærke VKR Holding har således kastet sig ind i kampen om typehusfirmaet, og især koncernens stærke position på det tyske marked er det, der nu lokker konglomeratet ud af busken efter flere år med ganske få opkøb.

Ugens kommentar står FSR bag, og her er der ingen tvivl om, at vi fortsat er midt i et opsving. Spørgsmålet er bare, hvor længe det fortsætter?

Endelig kigger vi i vores kulturelle hjørne nærmere på en velskrevet bog om fremtidens organisationer.