juleindkøb

Kultur

Lynguide til kulturelle og kunstneriske gavekøb  

InsideBusiness giver dig inspiration til kulturelle og kunstneriske julegaver, du kan købe online og i fysiske butikker. Hvad med et gavekort til store teater- og museumsoplevelser i 2019, originale kunstværker af danske samtidskunstnere?

Adgang til kulturelle oplevelser på Det Kgl. Teater, Louisiana og SMK i hele 2019:

Det vakte store glæde i kulturlivet, da Kasper Holten tidligere på året tiltrådte som teaterchef på Det Kongelige Teater. Og storslået bliver det, når det multikunstneriske skuespil, Amadeus, som er iscenesat af netop teaterchefen, åbner på Gamle Scene til januar. For mere information om Amadeus og teatrets andre forestillinger (skuespil, operaer, balletter og operetter) i 2019 se vores guide til vinterens store teaterbegivenheder.

Det Kongelige Teater – Man kan købe gavekort, teaterkort og sæsonkort. På et gavekort til Det Kongelige Teater kan man indsætte et valgfrit beløb. Et rabatkort til Det Kongelige Teater koster 245 kr./år og giver 10 procent på alle billetter. Det er ikke muligt at købe sæsonkort for sæsonen 2018/2019.

Louisiana Museum of Modern Art – Et klubkort til Louisiana koster mellem 135 og 845 kr.

Statens Museum for Kunst – Et årskort til Statens Museum for Kunst koster mellem 145 og 495 kr.

På Louisiana Museum of Modern Art kan man i øjeblikket opleve maleriudstillingen Where, When, How Often and with Whom af den britiske kunstkomet Cecily Brown (indtil 10.3.19) og den forskningsbaserede, anmelderroste og populære gruppeudstilling Månen (indtil 20.1.19). I 2019 glæder jeg mig personligt til at skyde (for)året i gang med Pipilotti Rist (efter Astrid Lindgrens elskede figur, red.) og hendes sanselige, farverige og fortryllende værker (7.1.19–25.4.19).

Som altid er man sikret brede og alsidige kunstoplevelser på Statens Museum for Kunst. I 2019 kan man på Statens Museum for Kunst bl.a. opleve de bedste værker fra den danske gulalder (24.8.19–8.12.19), en soloudstilling af den danskfranske billedhugger Sonja Ferlov Mancoba (9.2.19–5.5.19) – den hidtil største – og museets faste samling af fransk kunst fra 1900 til 1930.

 

Format Artspace:

Ideen bag kunstrummet Format Artspace er at producere værker i små eksklusive oplag i et prisleje, hvor alle kan være med. Format arbejder primært med yngre danske kunstnere som Kathrine Ærtebjerg (der har udsmykket kronprinsparrets residenspalæ, Frederik VIII’s Palæ, red.), Julie Nord (som bl.a. har udstillet på ARoS red.) og Peter Voss-Knude (som har gjort sig bemærket med sit kunstneriske samarbejde med forsvaret). I øjeblikket vises gruppeudstillingen One Size Fits All, VÆKST, hvor alle værker koster 1.500 kr. For 500 kr. er det også muligt at blive et Friends with Format-medlem, hvor du, ud over at få 20% rabat på alle Format-produktioner, 10% på alle andre værker også får lov at vælge ét gratis værk af enten MaMaMo, Anne Munnecke, Rikke Bakman eller Gudrun Hasle.

 

BORCHs Butik: Har man lyst til at bruge mere end 1.500 kr. på et kunstværk og kender en, der altid har ønsket sig en John Kørner eller en Tal R, kan man besøge BORCHs Butik, der har forskellige tryk af vægtige danske og internationale kunstnere. Foruden de nævnte er Olafur Eliasson, Martin Kippenberger og Per Kirkeby blandt de kunstnere, der har arbejdet med Niels Borch Jensen Editions gennem tiden. Frem til 7.2.19 kan man opleve en udstilling med træsnit og monotyper af Alexander Tovborg (f. 1983), som er en af Danmarks bedst sælgende yngre kunstnere.

 

Løfbjerg Noack: I den lille nyåbnede butik på Frederiksberg kan man bl.a. købe håndlavede keramiske ‘julekugler’ i glaseret ler, håndmalede til og fra-kort, træsnit og mange andre unikaprodukter. Medindehaver Ida Felicia Noack er en del af bølgen af unge danske tegneserietegnere og forfatter til erotiske tegneserier (på engelsk graphic novels). Det er selvfølgelig også muligt at købe hendes tegneserier og få indblik i, hvad der sker på den scene.

 

Ingen julegaveguide uden boganbefalinger …

Skønlitterære udgivelser i 2018: Bøger er den bedste undskyldning til at trække sig tilbage og nyde alenetid mellem julemaden og konfettien. Og der er nok at vælge mellem! Min Historie af Michelle Obama, Knud Romers svære to’er Kort over paradis og Max, Mischa og Tet-offesiven af Johan Harstad er blandt årets mest omtalte og roste udgivelser.

Jeg har selv lige bestilt Træmuseet af C. Y. Frostholm, der fremhæves af flere litteraturkritikere som en milepæl i ny dansk litteratur. Den ser jeg frem til at have i hænderne og forsvinde ind i.

Læs mere

Guide til vinterens store teaterbegivenheder

Gør et suverænt kunstkøb. Se de 10 dyreste nulevende danske kunstnere

Teateranmeldelse: I ungdommens vold og magi

Erhvervsmedier ændrer forretningen. Kom tæt på Børsen, Finans og Berlingske