Bog 43 web

Lifestyle

Mangfoldighed giver succes 

Nye og anderledes udfordringer kræver dygtige medarbejdere, som tænker på forskellige måder og formår at opnå en synergieffekt af deres forskellighed. Hvordan man opnår netop det, er hovedtemaet i ’The Diversity Bonus: How Great Teams Pay Off in the Knowledge Economy’, som er skrevet af Scott E. Page.  

Forfatteren Scott E. Page kommer i bogen “The Diversity Bonus: How Great Teams Pay Off in the Knowledge Economy” med omfattende dokumentation for, at diversitet betaler sig, og at mangfoldige teams kan opnå det, han kalder for en diversitetsbonus. Bonussen består ifølge forfatteren af øget profit, mere innovative løsninger, større markedsandele, højere effektivitet og/eller bedre kvalitet.  

Der findes ifølge forfatteren grundlæggende to former for diversitet: kognitiv diversitet og identitetsdiversitet.  

Den kognitive diversitet består af vores forskellige mentale lagre af information, viden, værktøjer, repræsentationer og tilgange, mens identitetsdiversitet består af vores etniske, aldersmæssige, kønsmæssige og/eller religiøse forskelligheder.  

Især den kognitive diversitet kan give bonus, idet identitetsdiversitet kan bidrage til bedre forståelse af forskellige gruppers adfærd. Derudover er teammedlemmer beviseligt mere åbne for kognitiv diversitet, når teamet er præget af identitetsdiversitet, hvorfor denne også kan være en løftestang til at opnå en diversitetsbonus. 

Boganmeldelse

The Diversity Bonus: How Great Teams Pay Off in the Knowledge Economy

Af Scott E. Page

Forlag: Princeton University Press

Sprog: Engelsk

Sideantal: 286

Pris: 175 kroner

ISBN:  9781400888269

5 stjerner af 6

Hvordan opnår man en bonus? 

Teams leverer stort set altid bedre resultater end individer. Men hverken de enkeltstående bedste medarbejdere eller de mest forskellige medarbejdere vil nødvendigvis danne det bedste team. Det handler om, hvilken konstellation der tilsammen har potentialet til at skabe værdifulde løsninger.  

Som leder kan man altså ikke blot vælge en tilfældig flok forskellige mennesker og forvente at høste bonus af det.  

Der er behov for først og fremmest at klassificere opgavetypen: Er der tale om problemløsning, prognoser, kreative opgaver, forskning eller noget helt femte?  

Dernæst skal den opgaverelevante kognitive diversitet identificeres. Ikke al diversitet er nyttig, og for meget diversitet kan hæmme god performance.  

Og endelig skal lederen understøtte en tillidsbaseret kultur, der muliggør succesfuld interaktion teammedlemmerne imellem. Teamet skal have en fælles mission og se værdien i at kommunikere på tværs af forskelligheder for at kunne opnå en bonus. 

Stærke budskaber skrevet i akademisk stil 

Bogen er velskrevet, har stor faglige tyngde og er overbevisende i sin argumentation, men den er ikke hurtigt læst og let at komme igennem. Den har en akademisk tone, som muligvis gør den mindre egnet til den travle danske erhvervsleder.  

I hvert fald skal man som læser forberede sig på en omgang faglig fordybelse. Dog er pointerne essentielle for enhver leder eller recruiter, hvilket gør ’The Diversity Bonus’ til et læseværdigt bidrag til organisationslitteraturen. 

 

Af Rie Grønbeck Bing, H&B | Hildebrandt & Brandi, rb@hildebrandtbrandi.com 

 

LÆS MERE

Beslutninger fører til succes eller fiasko. Sådan undgår du de dårlige 

En bog, du ikke må gå glip af

Fremragende bog om forandringsledelse 

Bliv en succes med forståelse af netværk

Sådan skabes tillid i organisationen