Bog 28 web

Lifestyle

Sådan skærer du den allerbedste ansøgning 

Konkurrencen om de spændende job er hård. Mange dygtige kandidater bliver sorteret fra allerede inden samtalen. Hvis du vil forbedre dine chancer, så er bogen ’Hit med jobbet’ en god investering, skriver InsideBusiness’ anmelder. 

Forfatter Steen Kræmer Rasmussen har med afsæt i 11 års undervisning i jobsøgning og kunsten at skrive ansøgninger forfattet bogen ’Hit med jobbet’. Bogen, der i 2017 blev udgivet i anden udgave, er en komplet guide til at skrive gode jobansøgninger.  

Sproget er friskt og nærværende, og det er tydeligt, at forfatteren ud over at være ekspert i ansøgninger også er en stærk kommunikatør.  

Fakta

Hit med jobbet: Skriv den ansøgning, der får dig til samtale

Forlag: Frydenlund (2017)

Sprog: Dansk

Sideantal: 199

Pris: 229 kroner

ISBN-13: 9788771184921

5 af 6 stjerner

Lover meget – og lever op til det 

En god guide skal kunne flere ting: Give et overskueligt indblik i arbejdsprocessen, punktere usikkerheder og besvare spørgsmål. En god guide skal også hjælpe læseren med områder, hvor man uden at vide det har brug for et løft. ’Hit med jobbet’ leverer på alle disse fronter.  

I ’Hit med jobbet’ lærer du at forbedre dine jobansøgninger. Med garanti. Bogen giver dig en grundig gennemgang af, hvordan hver af ansøgningens elementer skal skrues sammen, og du får råd og vejledning om alt fra skriveteknik over arbejdsproces og udseende til det indledende researcharbejde. Forfatteren lover meget, men lige fra første kapitel står det klart, at bogen ikke kommer til at skuffe. 

Stærke kapitler som alle bidrager 

Bogen giver din ansøgning et løft på flere områder: Kapitel 3 giver kort og præcist gyldne råd fra journalistværktøjskassen, der vil løfte sproget for de fleste. Kapitel 4 giver gode og kreative råd til, hvordan du kan foretage god research af din kommende arbejdsgiver, inden du skriver ansøgningen. Kapitel 6 introducerer begrebet ’din professionelle personlighed’, der for alvor kan give et stærkt krydderi til dine ansøgninger. 

Bogens øvrige kapitler giver et godt billede af, hvad du får: 

 

 1. Tre vigtige pointer 
 2. Et par ord om din professionelle personlighed 
 3. Skriv, så du bliver kaldt til samtale 
 4. Lær din næste arbejdsgiver at kende 
 5. Find ud af, hvad du vil byde ind med 
 6. Din professionelle personlighed 
 7. Styrk skriveprocessen – før, under og efter 
 8. Ansøgningen 
 9. Se godt ud 
 10. Typiske spørgsmål
 11. Eksempler fra det virkelige liv

Alle kapitlerne rummer stærke elementer. Alle med fokus på at styrke netop din ansøgning.  

Kapitel 8 bryder selve ansøgningen ind i fem dele og beskriver, hvordan disse dele kommer til at stå skarpt. Bogen afsluttes med to stærke kapitaler. Kapitel 10 svarer på 22 specifikke spørgsmål, som man kan sidde med, når man skriver ansøgningen, og kapitel 11 præsenterer gode ansøgningseksempler fra det virkelige liv. 

For nylig annoncerede Lego sin nye topchef, Niels B. Christiansen, og hurtigt fulgte historien om jobansøgningen, som bestyrelsesformand Jørgen Vig Knudstorp modtog: En sms med ordlyden ”Hej Jørgen. Skal vi tage en snak?”.  

Der er stor sandsynlighed for, at du ikke lander dit næste job sådan. Der skal lidt mere end en kort sms til for vække interessen hos en fremtidig arbejdsgiver. Du skal i første omgang bruge en stærk ansøgning. 

Hvis du skal skrive en ansøgning, der bringer dig foran de andre i feltet, så er der ikke nogen vej udenom. Du skal bruge 199 kroner på ’Hit med jobbet’ og følge de vise råd. 

 

Af Kasper Wittrupkw@hildebrandtbrandi.com 

 

LÆS MERE

Vi anmelder Lars Tvedes bog om iværksætteri 

Boganmeldelse: Brug helt ny rekrutteringsform

Det gode match – der skal mere til end talent og intelligens 

Kort og kontant bog om privatøkonomi for alle

Boganmeldelse: Sådan vinder du i den digitale fremtid