velkommen

Leder

Velkommen til InsideBusiness #15 

Jagten på Anders Dams afløser er gået ind. I det nye nummer af InsideBusiness går vi bag om det kommende tronskifte i Jyske bank Den mangeårige topchef i Danmarks tredjestørste bank er så småt gået i gang med at finde sin afløser. På utraditionel vis foregår Anders Dam og Jyske Banks jagt på en kronprins...

Jagten på Anders Dams afløser er gået ind. I det nye nummer af InsideBusiness går vi bag om det kommende tronskifte i Jyske bank

Den mangeårige topchef i Danmarks tredjestørste bank er så småt gået i gang med at finde sin afløser. På utraditionel vis foregår Anders Dam og Jyske Banks jagt på en kronprins helt uden headhuntere, ligesom bestyrelsen heller ikke spiller den store rolle i tronskiftet. Læs alt om bankens situation, kandidaterne og risikoen ved den egenhændige metode.

Dernæst har vi blikket stift rettet mod kapitalfonden EQT og den stadig mere bekymrende udvikling i Tiger-kæden. Morten Johnsen taler med den midlertidige direktør i kæden, Michael Hauge Sørensen, om den tilspidsede situation, hvor der virkelig har været gang i svingdøren i den ellers succesfulde virksomhed.

Pensionssektoren venter også på en hård dom. Denne gang er det Finanstilsynet, der har taget initiativ til en kulegravning af branchens udfordringer med skiftet til markedsrente, som åbner for en myriade af problemer, fordi det pludselig er blevet vanskeligt at føre tilsyn med pensionsområdet. I denne uge ser Peter Nyholm nærmere på sektorens modsvar til tilsynets adfærd.

Denne uges økonomiske kommentar handler om den overraskende udvikling på emerging markets, der pludselig er på vej tilbage i kridthuset som en attraktiv investering. Troels Halck Pedersen fra BankInvest fortæller om muligheder og risici.

På den politiske front kigger vores faste ekspert Thomas Juul Dam nærmere på en minister, der på overraskende vis er endt med at blive det helt store lyspunkt.

Denne uges kulturelle indslag er en anmeldelse af en hyggelig lille bog om privatøkonomi.

Og så skal de læsere, som ikke fik læst InsideBusiness i påsken, også have mulighed for at læse om vores jagt på en investeringsbil på klassikermessen i Essen i Tyskland, ligesom Morten Johnsen giver gode tip til et godt bourgognekup.

 

God læselyst!

Peter Nyholm & Morten Johnsen