Portraet_lang

Leder

InsideBusiness udkommer næste gang 6. januar

Flere tusinde skuffede småaktionærer tager nu officielt hul på det, der tegner til at blive historiens mest omfattende og ikke mindst langstrakte gruppesøgsmål. Det er tophistorien i denne sidste udgave af InsideBusiness i 2016. Vi udkommer næste gang 6. januar.

Som InsideBusiness i dag kan løfte sløret for, har Foreningen OW Bunker-Investor netop afleveret en 55 sider lang stævning til en række af topfigurerne i det nu krakkede olieselskab i et forsøg på at få nogle af de mere end 300 tabte millioner kroner igen. Dermed følger de private aktionærer trop med landets største investorer med ATP og PFA i spidsen, men småaktionærerne vælger en noget anden tilgang til sagen end de store investorer.

Beskyldninger om urent trav og skjulte dagsordener står også øverst på dagsordenen i forbindelse med Nordea Liv & Pension, hvor den erfarne bankmand Jørn Astrup Hansen beskylder foreningen bag pensionsselskabet (FNLP) for at misbruge kundernes midler til at købe sig ind i pensionsselskabet til overpris. Det trækker op til et opgør med foreningens formand, Peter Gæmelke, der afviser beskyldningerne.

Ugens Insider er Sparinvests chef for billige indeksinvesteringer, Mette Harbo Bossow, som med ti nye fonde vil underbyde Danske Banks nye June, allerede inden disrupteren er kommet i luften. Du kan også læse mere om Nordeas modtræk til June.  

Ugens kommentatorer er Jeppe Christiansen, som hudfletter Trump-effekten på amerikansk økonomi. Vores nye kommentator fra BEC, Flemming Hansen, skriver om finansrobotternes komme. Læs også Morten Johnsens baggrundshistorie om forløbet, da AP Pensions Søren Dal Thomsen overraskende forlod selskabet.

Denne uges Lifestyle står nok en gang i kunstens tegn. Denne gang handler det om prisudviklingen på nyere dansk kunst.  

God læselyst!

 

Peter Nyholm & Morten Johnsen