velkommen

Leder

Velkommen til InsideBusiness #13 

Penge fra pensionsindustrien bliver en stadig mere dominerende faktor i dansk erhvervsliv. Men det kan også gå galt. Vi ser nærmere på tilgangen, når PKA, PFA og Danica Pension nu står klar med friske milliarder, der skal investeres side om side med kapitalfonde. Nu kommer tilsynet også i kulissen med strenge krav og mere opsyn...

Penge fra pensionsindustrien bliver en stadig mere dominerende faktor i dansk erhvervsliv. Men det kan også gå galt.

Vi ser nærmere på tilgangen, når PKA, PFA og Danica Pension nu står klar med friske milliarder, der skal investeres side om side med kapitalfonde. Nu kommer tilsynet også i kulissen med strenge krav og mere opsyn med de såkaldte alternative investeringer.

Dernæst handler det om banker – og udfordringer med kapitalen. Vi skal ikke ret langt ud i banklandskabet, før man støder på utilfredshed og bekymring over kommende NEP-krav, som kan betyde langt højere polstring af de mellemstore og mindre banker. Vi går tæt på situationen i de seks største banker, som ikke er SIFI. Men hvor skal kapitalen komme fra? Vi finder en del af svaret på en eksklusiv adresse på Kalvebod Brygge.

Denne ugens insider kommer fra en af de mindre spillere i kapitalfondsindustrien. Det er Dan Højgaard Jensen, som fremover overtager styringen i kapitalfonden Industri Udvikling.

Kommentaren skrives af partner Claus Andersen fra EY, der ser nærmere på risikoen for cyberangreb på stadig flere forskellige mobile enheder, som medarbejdere og chefer bruger i arbejdslivet.

Og så går Morten Johnsen helt tæt på sagen om Parkens detroniserede tidligere formand og direktør, Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup, som i den forgangne uge fik en overraskende hård dom på halvandet års fængsel.

Denne uges udgave handler også om et gammelkendt opgør mellem pensionsindustrien, mæglerne og dem, der er interesserede i at bringe omkostningerne på pensionsopsparingen så langt ned som muligt. Det er stadig et område, der bringer følelserne i kog. Vi ser tillige på et forestående salg af den vigtige pensionsleverandør Schantz.

Denne uges kultur handler om evnen til at skabe succes i en mere og mere digitaliseret verden. En ny ledelsesbog har en del af svaret.

 

God læselyst!

 

Peter Nyholm & Morten Johnsen.