DEAS PFA

Leder

Velkommen til InsideBusiness #25

Der foregår et milliardspil om et af landets største ejendomsselskaber, City Apartments. Kom med bag kulissen i denne uges tophistorie.

Nok en gang har den sky ejer Svend Petersen sagt nej tak til et bud på 5 milliarder kroner for sin forretning. Morten Johnsen folder sagen ud, hvor Colliers har penge i klemme, og Blackstone får en lang næse.

Så handler det om kapitalfonden Capidea, der har en række velhavere som Lars Larsen, Velux-familien og Nordea i ryggen. Nu har fonden i al hemmelighed skudt gang i en pengejagt i forsøget på at etablere sin tredje fond. Vi ser også nærmere på BWB Partners’ portefølje i det foreløbig sidste afsnit i serien ’Kapitalfondenes guldæg og de sorte får’.

Dernæst skal vi omkring en af de vigtige, men oversete spillere i finansverdenen. Det er e-nettet, som står for at styre bankernes og realkreditverdenens fælles digitalisering i samarbejde med det offentlige. E-nettet og direktør Jørn Knudsen er denne uges insider.

Så har vi en kommentar fra BankInvest, som analyserer den dramatiske udvikling i OPEC, oliepriserne og holder det op mod investeringsmiljøet.

En af denne uges mest spændende inside-historier kommer fra den store konference i København, Money 20/20. Mastercard fortæller her om mulighederne for at udrulle det globale betalingssystem Masterpass i Danmark. Samtidig er koncernen under stadig større pres fra nye konto til konto-betalinger, der skærer kreditkortets del af kagen ud af betalingssystemerne.

Det handler også lidt om detail i denne uges InsideBusiness. For vi går tæt på nogle af udfordringerne i Coop, som er særdeles store. Kæden risikerer at miste flere dygtige købmænd til konkurrenten Dagrofa.

Og så har en sag sat pensionsbranchen på den anden ende. Det er udskældte Altors forsøge på at købe ejendomskæmpen Deas. Det huer bestemt ikke dele af pensionsbranchen, at kapitalfonden, der førte OW Bunker på børsen, nu igen rykker helt tæt på en spiller på det danske marked.

Denne uges kulturdækning handler om mediebranchen, som p.t. danner rammen om en af de konkurrencemæssigt mest interessante sager i lang tid. For JP/Politikens Hus har med købet af 49,9 procent af Dagbladet Børsen sat sig selv i en rolle, hvor de per definition er sat uden for indflydelse i konkurrenten.

Der står meget på spil, hvis toppen af JP/Pol træder forkert og blander sig. Og for tiden har de i den grad Konkurrencestyrelsens opmærksomhed. Kom med bag om de strenge regler, som JP/Pols topchef Stig Ørskov er nødt til at overholde.

 

God læselyst!

 

Peter Nyholm og Morten Johnsen