June web

Leder

Velkommen til InsideBusiness 27 

Betalingsgiganten Nets er gået fra at være udskældt børstumling til nu pludselig at være et af de mest omtalte opkøbsemner på den danske børs. En omfattende konsolidering inden for betalingsservices har medført en stribe store handler, og flere forventer, at Nets meget vel kan blive den næste i rækken. InsideBusiness går tæt på den hemmeligstemplede proces og løfter sløret...

Betalingsgiganten Nets er gået fra at være udskældt børstumling til nu pludselig at være et af de mest omtalte opkøbsemner på den danske børs. En omfattende konsolidering inden for betalingsservices har medført en stribe store handler, og flere forventer, at Nets meget vel kan blive den næste i rækken. InsideBusiness går tæt på den hemmeligstemplede proces og løfter sløret for, hvordan flere industrielle spillere netop nu bag lukkede døre overvejer muligheden for at opsluge den danske gigant. 

Dernæst handler det om de milliardøretæver, som de danske investeringsfonde har taget imod de seneste måneder på grund af dollaruroen. Det er nu en realitet, at for eksempel PFA har en indeksfond, der slet ikke passer med det amerikanske aktieindeks, som fonden var sat i verden for at følge. Også Danske Banks June lider under situationen få måneder efter lanceringen. Alle Junes fem fonde blinker nu negativt. 

Denne uge byder også på lanceringen af den længe ventede realkreditrapport. I denne uges Redaktørens Analyse ser vi nærmere på de konklusioner, der fremgik af et udkast til rapport fra maj, som InsideBusiness afslørede. Holder konkurrencefolkene mon fast i den hårde linje? Vi ser også på perspektiverne i det, der bliver et opgør mellem finanslobbyister og konkurrenceeksperter om regeringens gunst i de kommende måneder.  

Allerede næste år træder en ny persondataforordning i kraft, og langtfra alle virksomheder er klar til at tackle de nye udfordringer, det medfører. Partner i EY Claus Andersen kigger i denne uge nærmere på de væsentligste problemstillinger og giver sit bud på, hvordan virksomhederne bedst muligt kan tilpasse sig de nye regler uden at drukne i udgifter. 

Kritisk tid for Nordea 

Vi går også tæt på situationen i Nordea, hvor en kæmpe sparerunde truer trods en meget svær tid p.t. for den nordiske storbank. Flere analytikere spår et barskt tredje kvartal, hvor Nordea vil fremlægge, hvordan man vil nå de ambitiøse omkostningsmål. 

Sidste uge bød på et af de mest opsigtsvækkende jobskifter i mange år, da den succesfulde Danfoss-direktør Niels B. Christiansen pludselig blev præsenteret som ny Lego-direktør. Men er der overhovedet tale om en forfremmelse, og er Niels B. overhovedet den rette til jobbet. Morten Johnsen analyser den overraskende ansættelse. 

Udfordringer må der i den grad også siges at være for ejendomskæmpen Deas, som kapitalfonden Montagu i et snart et halvt år har forsøgt at sælge. Der har været utallige alvorlige bump på vejen, og senest blev den værste konkurrent så solgt til en pris, der gør det uhyre vanskeligt for Deas-ejerne at få det afkast, de drømmer om. Kom med bag kulissen i en af de mest opsigtsvækkende handler herhjemme netop nu. 

Denne uges InsideBusiness-kultur er en boganmeldelse af bogen ’Tillidsskabende ledelse i offentlige organisationer’. 

 

God læselyst! 

Peter Nyholm & Morten Johnsen