way-2826921_19201

Leder

Velkommen til InsideBusiness #3

Det var rigtig hot at investere i skov en overgang for landets pensionskasser. I dag ved vi bedre, for afkastet på disse alternative investeringer har vist sig at være ringe

I denne uges tophistorie fortæller vi om pensionsbranchens store skoveventyr, som gennem de sidste 10 år har leveret pauvre afkast. Altså bortset fra hos den danske spiller, der har udbudt skovinvesteringerne til pensionsdirektørerne. Morten Johnsen afdækker et spændende kapitel i pensionsbranchens jagt på afkast.

Så handler det om Vækstfonden, som i sidste uge lancerede sin hidtil største investering i Area9. Men er det overhovedet rimeligt, at den offentlige vækstfond går ind på markedet i direkte konkurrence med private investorer? Det stiller flere parter sig tvivlende overfor.

Vi har også nyt om Danicas køb af SEB Pension. For hvad skal der ske med SEB’s investeringsteam? Hovedpersonen har valgt at blive hos SEB, mens Danica presser på for at trække hele holdet med over til Danica. Det kan udløse rivegilde om nøglemedarbejderne.

Vi går i denne uge helt ind bag kulissen i en kulørt sag, hvor den traditionsrige fodboldklub Lyngby FC forsøger at redde sig fra en truende konkurs takket være en opsigtsvækkende alliance med to af finanskrisens helt store ejendomsinvestorer samt en engelsk fodboldklub fra landets bedste fodboldrække.

Denne uges kommentator er Jesper Langmack fra Danica, som skriver om Kina som investeringscase. Vi har i denne uge også fokus på de gyldne tider for rådgiverbranchen, som tjener stort på børsnoteringer, kapitalfonde og køb og salg af virksomheder. Det ser ud til at fortsætte ind i 2018.

Til sammenligning er det alt andet end lukrativt at være landmand, landbrugsbank eller investor med eksponering over for dansk landbrug. For nu peger tallene igen nedad. Alt tyder på, at de smertelige tider nu fortsætter efter et 2017, der trods alt var et lyspunkt for mælke- og svineproducenter.

Vi har også i denne uge luksus på agendaen. Denne gang med fokus på moselvin, hvor vores skribent beskriver historien, sorterne og giver tip om de bedste leverandører.

Denne uges boganmeldelse er af ’Digitaliseringens paradokser’, som indsigtsfuldt gennemgår en række forskellige businesscases fra MobilePay til B&O Play. Bogen får 5 af 6 stjerner – og er bestemt læseværdig.

God læselyst