Peder Tuborgh web

Leder

Velkommen til InsideBusiness #20

Krisen i Pandora forplanter sig nu til selskabets øverste ledelseslag, hvor forholdet mellem direktør og formand bliver mere og mere anstrengt. Vi går tæt på en koncern under pres.

Pandora er uden tvivl det mest pressede selskab på børsen i skrivende stund. Og investorerne har stort set mistet tilliden til selskabet og ikke mindst dets ledelse.

Den alvorlige krise i smykkegiganten er noget, der sætter sit tydelige præg på virksomheden og ikke mindst dens ledelse, hvor vi kan tegne et billede af en koncern, hvor de store udfordringer sætter forholdet mellem direktør Anders Colding-Friis og formand Peder Tuborgh på alvorlig prøve.

Vi går bag kulissen i den vingeskudte smykkeaktie.

InsideBusiness er igen i år taget med til Lokale Pengeinstitutters årsmøde. Her har gode tider erstattet en svær periode. Men kan det fortsætte?

Hedgefonde deler vandene herhjemme, men ikke desto mindre stiler en ny en af slagsen med SEB i ryggen mod en snarlig børsnotering. Vi går tæt på fonden og dens stiftere.

Også kapitalfonden Nordic Capital kommer under lup i denne uge, hvor vi ser nærmere på fonden, der igen er et varmt navn blandt danske investorer. Nordic Capital har netop rejst sin niende fond med et tilsagn på 32 milliarder kroner, og her tegner en stribe tunge danske investorer sig for en stor andel. Men hvordan vil fonden opnå tidligere tiders stærke afkast i en tid, hvor priserne på virksomheder er stærkt stigende?

Jeppe Christiansen kigger i denne uge nærmere på Mexicos økonomi, der nyder godt af, at Trumps planer om en mur indtil videre har været tomme trusler.

Denne uge har også budt på en helt usædvanlig alliance mellem Danske Banks kommercielle pensionsselskab, Danica, og arbejdsmarkedspensionsselskabet PKA, der sammen kæmper for at bryde PFA’s dominans på detailmarkedet ved at vinde Dansk Supermarked i en højaktuel udbudsrunde.

Vi ser også nærmere på økonomien i det højtprofilerede konsulenthus McKinsey, der leverer et noget alternativt, men blodrødt regnskab.

Sidst har vi været besøg hos Danmarks eneste rendyrkede finansielle supermarked, Alm. Brand, som står over for at udrulle et nyt koncept med salg af pension, forsikring og bankprodukter med 21 filialer i hele landet.

Denne uges boganmeldelse er den særdeles lærerige erhvervsbog af og om Just Eat-stifter Jesper Buch. Enkle værktøjer, passion og gode råd, der virker i praksis, skriver InsideBusiness’ anmelder.