zetland

Leder

Velkommen til InsideBusiness #23

Landets store rådgiver- og revisionshuse har kastet sig ud i en charmeoffensiv – således har giganten PwC kastet sin kærlighed på advokathuset Kromann Reumert. Vi afslører bejleriet. InsideBusiness har også fokus på udviklingen i en række kapitalfonde, et opgør med udbudsrunder i pensionsbranchen, på Novos udfordringer og på det omdiskuterede medie Zetland

Der bliver jagtet nye forretningsområder for de store revisions- og rådgiverhuse. På det seneste er salg af juridiske ydelser kommet i fokus – og PwC har forsøgt at købe sig til et toneangivende advokathus. Læs, hvordan det gik.

Vi går også videre med vores tema om pensionsbranchen, der er under hastig forandring. Flere toneangivende mæglerhuse og et pensionsselskab ønsker et opgør med de udbudsrunder om virksomhedsordninger, som dominerer i pensionsbranchen. Men de største selskaber kommer til at stritte imod.

Dernæst går vi helt tæt på medicinalgiganten Novos udfordringer, og hvordan de påvirker Danmarks mest værdifulde selskab, ligesom vi har en artikel om, at flere kapitalfonde er løbet ind i uforudsete vanskeligheder i forbindelse med store opkøb de senere år. Problemerne kan give fondene store udfordringer med at hente et solidt afkast på de ambitiøse investeringer.

Denne uges kommentar leveres af InsideBusiness politiske ekspert Thomas Juul-Dam. Han beskriver fremtiden for Radikale Venstre, nu hvor Mette Frederiksen har givet partiet den kolde skulder. Lige nu tegner det til, at det gamle magtparti under Morten Østergaard bliver irrelevant og uden indflydelse, uanset om Danmark har en rød eller blå regering.

Er Zetland en dødssejler eller fremtidens medieforretning?

Denne uges Insider-artikler er om den amerikanske konsulentkæmpe Boston Consulting, der er gået ind som investor i flere danske selskaber, og om Danske Bank, der har snuppet nok et lukrativt børsmandat for næsen af konkurrenterne.

På denne uges kultursider er boganmeldelsen erstattet af en tilbundsgående artikel om det omdiskuterede medie Zetlands noget udfordrede økonomi. Er det en dødssejler eller fremtidens medieforretning?

 

God læselyst!