mærsk

Leder

Velkommen til InsideBusiness #39

Vi går i denne uge tæt på de danske topchefers gyldne optionsprogrammer, som alt for mange store selskaber behændigt undlader at oplyse investorerne om. Læs også om dansk opgør mellem Visa og Nets, et stort interview med EQT’s øverste chef samt om Alkas ageren på markedet med Tryg som ejer.

Optionsprogrammer er blevet en guldrandet forretning for topcheferne i mange store, børsnoterede giganter, men alt for få selskaber er villige til at fortælle offentligheden om ledelsens gyldne håndjern.

Simon Lund Christiansen sætter fokus på ledelsernes lukrative ordninger, der alt for sjældent kommer frem i lyset.

Vi ser igen på den spændende konfliktsituation på betalingsmarkedet, hvor Visa og Nets er alt andet end enige om dankortets dominerende position på markedet.

Så går vi også tæt på succesfulde EQT’s øverste chef, Thomas von Koch, der står i lidt af et dilemma. Selv tror han på snarlig nedsmeltning af den globale økonomi, mens han skal investere kapitalfondens seneste gigantfond på 80 milliarder kroner.

Det handler også om Trygs topchef, Morten Hübbe, der sætter ord på Alkas kommende rolle under Trygs ejerskab. Vi ser også nærmere på Trygs nye ekspansion på det boomende marked for tandforsikring, der ventes at ramme millioner af danskere de kommende år.

I denne uge skriver BankInvest om byggeboomet i Kina, og hvordan man bedst investerer i det spændende nye byområde, der skal udfordre New York og Tokyos status som superbyer.

Vi har i denne uge også kåret årets kapitalfond, ligesom vi går helt tæt på udfordringerne for KPMG’s nye topchef, Henrik Mulvad – og i den mere kulørte genre afdækker Morten Johnsen et personopgør i den yderst succesfulde CIP-fond, der investerer i alternativ energi for en række pengestærke aktører.

Denne uges kultur handler om personlig udvikling, idet bogen ’Never Stop Learning’ giver input til, hvordan du genopfinder dig selv og på den måde forbliver en succes på arbejdsmarkedet karrieren igennem.

 

God læselyst!

InsideBusiness-teamet