Flyt-magten-Saadan-bliver-du-en-god-lobbyist

Lifestyle

Flyt magten med ny bog om lobbyisme

Ny bog giver gode tips til at bedrive succesfuld lobbyisme. ’Flyt magten – sådan bliver du en god lobbyist’ får fire af seks stjerner .

Forfatterne Susanne Hegelund og Peter Mose forsøger med ”Flyt magten – sådan bliver du en god lobbyist” at give en værktøjskasse med lavpraktiske værktøjer, der hjælper lobbyisten med at opnå indflydelse de rigtige steder – om der så er tale indflydelse på Christiansborgs bonede gulve eller på kommunalkontoret i Frederikshavn. Det lykkes langt hen ad vejen,

Bogens 21 kapitler belyser centrale emner, som en succesfuld lobbyist skal forholde sig til. Forfatterne starter med grundfortællingen, som skal være udgangspunktet for lobbyarbejdet. De går herefter videre med centrale overvejelser internt i organisationen om eksempelvis ledelse og arbejdet med at skabe troværdige analyser til brug i påvirkningsarbejdet.

Et særlig vellykket og relevant kapitel er ’Lobbyistens newsroom’, hvor det nye og mere digitale medielandskab gennemgås. Her får læseren konkrete værktøjer til, hvordan lobbyisten kan arbejde med at udbrede sit budskab.

Bogens sidste kapitler indeholder meget konkrete anbefalinger til, hvordan den gode lobbyist skal søge indflydelse hos Christiansborgs politikere, påvirke finansloven og få indflydelse hos den lokale borgmester eller kommunaldirektør.

Bogen afsluttes med at belyse, hvordan man sikrer sig den rette indflydelse på Folkemødet på Bornholm, og hvordan man skal agere midt i en valgkamp frem mod folketingsvalget.

De godt 300 sider rummer et utal af spændende eksempler og minicases. Dette i sig selv vidner om et omfattende stykke forarbejde fra forfatternes side og viser at forfatterne har brugt mange ressourcer på bogen. Det giver læseren gode eksempler at spejle sig i. For den politiske nørd fungerer de mange minicases som et ekstra lag lækkert glasur på kagen.

Fakta

’Flyt magten’

Forfattere: Susanne Hegelund og Peter Mose

Forlag: Gyldendal Business (2017)

Sprog: Dansk

Sideantal: 327

Pris: 350 kroner

ISBN-13:9788702210613

4 af 6 stjerner

Mange tips og tricks, men man kan savne overblikket undervejs

Som læser får man fornemmelsen af, at man sidder med en form for vejledende løsning til, hvad god lobbyisme i virkeligheden handler om.

Desværre går forfatterne ikke hele vejen i forhold til at realisere deres ambition om at give lavpraktiske værktøjer. Der mangler ganske simpelt overbliksskabende modeller og illustrationer.

Heldigvis er der lyspunkter. Enkelte steder lykkes det at forkæle læseren med en meget udførlig overbliksmodel – eksempelvis finanslovshjulet. Den viser, præcis hvornår det er fordelagtigt for lobbyisten at sætte ind med specifikke indsatser og dermed sikre den optimale påvirkning af finansloven.

Mange kan glæde af bogen

Bogens form egner sig i høj grad til, at man kan zoome ind de steder, der har særlig relevans for netop det påvirkningsarbejde, man selv står over for. Der er blandt andet et mindre afsnit om tips til den lokale grundejerforening.

For personer, der arbejder i en af Danmarks godt 1.700 landsdækkende organisationer, må bogen betegnes som et oplagt valg på grund af de mange brugbare tips og tricks. Også for de politisk uerfarne kan bogen give god indsigt i, hvordan der dagligt arbejdes med at flytte magt og politiske beslutninger i dagens Danmark.

 

Af Kasper Wittrup, Hildebrandt & Brandi

 

LÆS MERE

Det gode match – der skal mere til end talent og intelligens 

Kort og kontant bog om privatøkonomi for alle

Boganmeldelse: Sådan vinder du i den digitale fremtid

Sex, sladder og stress i organisationer

Diskret nordisk erhvervskoryfæ