velkommen

Leder

Velkommen til InsideBusiness #19 

Danske Banks pensionsselskab, Danica, går en spændende tid i møde, hvor der kan opstå uro i den øverste ledelse, efter at en ny stjerne er kommet til i toppen af Danske Bank. 

Vi går bag Danica-topchef Per Klitgårds mulige afsked og kronprinserne og ser nærmere på Danske Banks nye stærke mand, Jacob Aarup-Andersen. Dernæst handler det om fremtiden for de mindre banker. For de fleste går det bedre, men hvad kommer der til at ske for den engang udsatte gruppe af banker. Peter Nyholm er til årsmøde i Lokale Pengeinstitutter.

Dernæst handler det om kapitalfonde og M&A, hvor Morten Johnsen går tæt på kapitalfondenes selskaber. Hvem går det godt for, og hvem er pressede? Denne uge handler det om svenske Altor og norske FSN Capital. Førstnævnte forsøger ihærdigt at slippe ud af OW Bunkers lange skygge, mens de opkøbsivrige nordmænd ser ud til at have ramt jackpot med deres investering i en dansk it-virksomhed, der sandsynligvis bliver børsnoteret næste år.

Også det danske forsikringsselskab Codan har om nogen oplevet en svær tid, der kan sammenlignes med en turnaround. Hvor langt er Codan i processen, og hvad er fremtidens strategi? Vi har et sjældent interview med Codans danske landedirektør, Scott Ørmen, i ugens insider.

En anden markant udviklingsdriver for hele banksektoren er dankortet. Men kan kortet overleve i en tid,  hvor forretningerne tvinges til at betale for kundernes brug af kreditkort?

Pandora-aktien får store tæv på aktiemarkedet, og det retter nu fokus på topchef Anders Colding Friis. Er han rustet til opgaven, spørger kommunikationsekspert Steen Reeslev.

Endelig sætter vi også fokus på en konkursramt berygtet Nykredit-ejendom, som der nu er opstået en budkrig om.

God læselyst!

Morten Johnsen og Peter Nyholm