OW Bunker 2

Velkommen til InsideBusiness #22 

Knap 50 millioner kroner er mange penge. Også for en nordisk kapitalfond fanget i et juridisk mareridt. Ikke desto mindre er det regningen for Altors brug af primært juridiske rådgivere i sagen om OW Bunker.

Vi går tæt på de opsigtsvækkende tal i denne uges tophistorie. Hvem har fået millionbeløb for at forstærke Altors juridiske bolværk over for OW Bunkers rasende aktionærer? Er der mulige interessekonflikter? Og kan Altor forsvare at bruge så mange penge på sagen?

Dernæst handler det om det nye afsnit om kapitalfondenes heldige og mindre heldige investeringer. Vi er nået til Axcel og Polaris. Begge har købt op de senere år, men spørgsmålet er, hvor langt der er til den næste guldrandede exit.

Det handler også om investering denne fredag, når investeringsbranchen er indkaldt til møde med Finanstilsynet fredag eftermiddag. Øverst på dagsordenen står udførelsen af den gigantiske opgave, som implementeringen af Mifid II er. Men er det overhovedet muligt at overholde den komplekse lovgivning og hvor hårde vil Finanstilsynet være?

Denne Ugens Insider er Admincontrol, som er et norsk selskab, der primært leverer virtuelle datarum og digitale bestyrelsesløsninger. Så er det nemmere at overholde lovgivningen, og det er slut med fedtede dokumenter i datarum.

På den politiske scene fylder det britiske valg meget denne fredag, men en spændende pointe er, at det er det tavse flertal, som i dag styrer de store politiske vingesus, skriver vores politiske ekspert, Thomas Juul Dam.

Vi har i denne uge en dybdeborende analyse af mediebranchen. Mere præcist mediernes udfordringer med erhvervsjournalistik, der førhen var et guldæg for de store dagblade. I dag skal der håndhændede besparelser til for at holde indtjeningen. Det er Berlingskes nye topchef, Anders Krab-Johansen, mester i.

Vi har også en analyse om det opgør, som i skjul udkæmpes mellem Konkurrencestyrelsens nye stærke mand mod bank- og realkreditsektoren. InsideBusiness afslørede for et par uger siden et udkast til konkurrencemyndighedernes længe ventede rapport om konkurrencen på realkreditområdet. Den yderst kritiske gennemgang har fået banklobbyisterne helt op i det røde felt.

Kom også tæt på den sky rigmand bag City Apartments og de pengetanke, der vil købe det store ejendomsselskab.

Denne uges boganmeldelse handler om en helt ny og banebrydende rekrutteringsform under navnet GNIST.

God læselyst!

 

Peter Nyholm & Morten Johnsen