HEADH

Leder

Velkommen til InsideBusiness #40

De arbejder gerne i det skjulte med eliten af dansk erhvervsliv. Men hvem de egentlig, Danmarks bedste headhuntere? Vi finder de skrappeste i dette nummer af InsideBusiness

InsideBusiness går i denne uge helt tæt på en branche, der ellers normalt ikke åbner døren for offentligheden. Vi kigger således i denne uge landets førende headhuntere efter i sømmene og via regnskabstal og 20 interview med de helt store kunder analyserer vi markedet og ikke mindst, hvem der lige nu sidder på de fleste af de prestigefyldte rekrutteringer.

Mæglerhuset Söderberg & Partners finder i en analyse de stærkeste og svageste skadesforsikringsselskaber som hjælp til kunderne. Topdanmark og Købstædernes Forsikring får gult lys over hele linjen. Det mødes med utilfredshed hos Topdanmark.

Efter en noget omtumlet start og et offentligt slagsmål med den magtfulde Vækstfonden har fonden Blue Equity fået fast grund under fødderne, og med en række tunge investorer i ryggen arbejder fonden målrettet på at finde de solide vækstselskaber over alt i Danmark. Vi går tæt på fonden ikke mindst dens investorer.

Morten Jeppesen erhvervskommentaren om Finansiel Stabilitet. Han mener, at det seneste nederlag til Roskilde Banks ledelse er så stort, at det må være tid til, at Henrik Bjerre-Nielsen forlader direktørposten i selskabet.

I denne uge har det også handlet om visse bankers vilde vækst, der giver bekymrede panderynker hos Finanstilsynet. Også Danske Banks aggressive vækst på de ophedede boligmarkeder i Sverige og Norge bør give anledning til overvejelser.

Nordea fyrede for nylig chefen for corporate finance Harald Grøn, og nu skal nordmanden Michael Zeier så genopbygge en vingeskudt organisation. Men opgaven er ikke let, for alle de eftertragtede køb er for længst blevet hentet af rivalerne. Vi kigger nærmere på Nordeas udfordringer, ligesom vi kigger på to potentielt nye børsnoteringer i form af spilsuccesen Better Collective og Nordic Capitals Unifeeder.

Kulturen denne uge er en boganmeldelse af survivalguiden Solo til freelancere , som folk med et mere frit arbejdsliv kan få stor glæde af.

 

God læselyst

Peter Nyholm & Morten Johnsen