tryghovedhistorie

Leder

Velkommen til InsideBusiness #42

I et fyldigt InsideBusiness denne uge sætter vi fokus på konsulenthusene og deres forsøg på at skabe vækst ved at åbne i udlandet. Men vi har også fokus på banker, kapitalfonde, forsikringsselskaber og salget af TV 2.

Har danske konsulenthuse overhovedet en chance i udlandet? Qvartz satser stort på at åbne i Afrika, Fjernøsten, Nordamerika og Europa, men sporene fra andre konsulenthuses lignende satsninger skræmmer. Vi går bag om konsulentbranchens erfaringer.

Dernæst handler det om kapitalfondene og deres evne til at sende virksomheder på børsen. I denne uge skæmmer nok en skuffende børsnotering det i forvejen blakkede generalieblad. Morten Johnsen ser nærmere på den for kapitalfondene så svære problemstilling.

Hvad bliver temaerne for bankerne?

I næste uge kommer bankerne også til at fylde, når Finans Danmark holder årsmøde. Peter Nyholm skriver om bankernes vigtigste temaer i en brydningstid med priskrig og skrappe krav fra Nationalbanken, der truer.

Også forsikringsbranchen og mæglerne er udfordret for tiden. For nu og i de kommende måneder skal et gigantisk nyt lovdirektiv rulles ud, som rammer især de store selskaber og mæglerhusene med nyt og skarpt tilsyn, mens detailhandlen går næsten fri.

Partner i EY Claus Andersen skriver om, hvor godt de danske virksomheder egentlig er rustede til at forsvare sig mod den stigende trussel fra cyberangreb.

I denne uge har det også handlet om monopolbruddet med Kammeradvokaten, som nu har mistet sin første aftale med staten. Det betyder rivegilde, hvor de øvrige advokathuse kæmper om udbuddene.

Sådan træffer du bedst beslutninger

Vi har også en artikel om venturefonden Sunstone, der har udskudt sin næste fond, og om Axcels hovedpine EG, som skal på pengejagt.

På Kultursiderne sætter den erfarne finansredaktør og kommunikationsrådgiver Morten Huse Eikrem-Jeppesen ord på Bjarne Corydons syv udfordringer som topchef for Dagbladet Børsen, mens vi også har en anmeldelse af en spændende bog om beslutningskraft i virksomhederne.

 

God læselyst!

 

Foto: Tryg