Exif_JPEG_PICTURE

Leder

Velkommen til InsideBusiness #25 

Flere store investorer tager nu tilløb til at lægge pres på ledelsen i den kriseramte smykkevirksomhed Pandora. Vi har også artikler om tre mæglerhuse, der stormer frem, om skarp kritik af pensionsbranchens etiske investeringer, om KPMG’s nye M&A-profil – og om konsulenternes oversete forretningsområde. 

Flere udenlandske investorer har taget kontakt til den danske storinvestor ATP i håb om at få pensionskæmpen til at lægge pres på Pandora. Investorerne kræver mere åbenhed og bedre informationer fra smykkevirksomheden. Morten Johnsen ser nærmere på det spirende opgør, efter at kursen på Pandora er styrtdykket. 

Så handler det om investeringsetik i pensionsbranchen. En af branchens dukse langer kraftigt ud efter konkurrenterne, fordi de har for lidt styr på, om man investerer i virksomheder, som betaler tilstrækkeligt i skat. 

Vi har også set nærmere på tre af landets mest interessante forretningsmodeller på mæglerområdet – Contea, Söderberg & Partners og APC Forsikringsmæglere. Alle har de knækket koden til vækst, og én er blevet til en guldrandet forretning. 

Konsulenternes oversete business 

I konsulentbranchen slås især ét segment med at blive anerkendt som attraktivt forretningsområde. Rådgivning på indkøbssiden er et område i vækst, der lider under svag prestige blandt medarbejdere og topkonsulenter. 

Og så har revisionshuset KPMG fundet sin egen topprofil til at bestride det prestigefyldte område for M&A. Det er en noget usædvanlig type, der skal slås for at trække forretning fra konkurrenterne EY, PwC og Deloitte. 

Jeppe Christiansen og Mikkel Langmack fra henholdsvis Maj Invest og Maj Bank kigger i denne uge nærmere på, hvilke konsekvenser Trumps toldmur kan få på økonomien og ikke mindst aktiemarkedet. 

Vi har i denne uge også haft fokus på et opgør mellem en række investorer og pensionskasser på den ene side og Danske Bank på den anden. I spil er lukrativ forvaltning af ca. 15 milliarder kroner i kapitalfondsinvesteringer via Danske Bank Private Equity, som pensionskasser anført af PensionDanmark vil have flyttet til en ny forvalter. 

Vi har også en interessant artikel om udviklingen hos det detroniserede kommunikationsbureau Mannov. 

På kultursiderne anmelder vi den nye bog om Mærsk ’Husk altid ledestjernen – arven efter hr. Møller’. Og den er slet ikke så ringe endda, skriver vores anmelder. 

 

God læselyst!