johnsen-beskaaret

Kultur

InsideBusiness lancerer nyt medie med fokus på kapitalfonde

Teamet bag InsideBusiness lancerer sit tredje erhvervsmedie. Det nye erhvervsmedie går helt tæt på landets kapitalfonde, deres investeringer i danske virksomheder, rådgivere og investorer, som tilsammen er en af grundstammerne i dansk erhvervsliv.

Et nyt dansk erhvervsmedie har set dagens lys, idet teamet bag InsideBusiness har lanceret det nye dybdeborende erhvervsmedie InsidePE, hvor PE dækker over det amerikanske udtryk private equity, altså privat kapital. Mediet gik i luften i denne uge på www.insidepe.dk.

InsidePE har som målsætning at komme helt tæt på private equity-fondene, også kendt som kapitalfondene, og ikke mindst de mange virksomheder i alle dele af Danmark, som kapitalfondene har investeret i med penge fra især landets pensionsselskaber, samt hele rådgiverbranchen rundt om kapitalfondene. Der vil fortsat være dækning af M&A og kapitalfonde i InsideBusiness, men der vil være langt flere artikler om temaet i InsidePE.

Visionen med  InsidePE er ligesom søstermediet InsideBusiness, som Morten Johnsen og Peter Nyholm stiftede i 2016, at gå bag kulisserne og fortælle de vigtigste historier og den bagvedliggende udvikling, som ofte bliver glemt i den hurtige dækning af daglige begivenheder og nyheder i de danske medier.

Målsætningen er, at læserne af InsidePE vil komme helt tæt på, hvordan kapitalfondene forvalter de mange milliarder, som deres investorer har betroet dem. Derfor vil InsidePE følge succeserne og fiaskoerne hos underskoven af de ofte ikkebørsnoterede selskaber, som kapitalfondene ejer, fordi de i sidste ende spiller en nøglerolle for Danmarks vækst, arbejdspladser og for udviklingen i danskernes pensionsopsparing.

”Vi kan se et hul i markedet, som ikke længere bliver dækket af de øvrige erhvervsmedier. Det er udviklingen i de virksomheder bredt i hele landet, som er ejet af kapitalfonde eller er i kapitalfondenes søgelys, som ikke får så stor opmærksomhed. Vi vil skrive om udviklingen i virksomhederne, fordi den ultimativt afgør, hvor meget de giver tilbage til fondene i form af afkast, der ofte i sidste ende ender hos pensionsopsparerne,” siger Morten Johnsen, medstifter og redaktør på mediehuset Inside Media, som også driver medierne InsideBusiness og InsideForsikring.

Sådan får du adgang til InsidePE

Hvis du ønsker at abonnere på InsidePE, så kan du rette henvendelse til kontakt@ib.dk og freja@ib.dk på telefon 40 11 72 11. Du kan også bede om et tilbud på www.insidepe.dk Abonnementet sælges altovervejende som abonnement til hele virksomheden, mens man får det eksisterende InsideBusiness, som fortsat vil dække M&A-området med i pakken.

Morten Johnsen fortæller, at InsidePE’s dækning kommer til at stå på fem søjler: kapitalfonde, virksomheder, kapitalfondenes investorer, som ofte er pensionsselskaber og familiekontorer, såvel som de mange rådgivere, som agerer på markedet. Det vil sige konsulenter, advokater, revisorer og andre, som følger markedet for køb og salg af virksomheder tæt.

”Vi vil gerne helt tæt på for at beskrive udviklingen hos disse mange virksomheder og aktører, som agerer på det her marked, som ofte glemmes lidt i medierne. Det kan for eksempel være at få afkastudviklingen, som kapitalfondene og i sidste ende pensionsselskaberne har fået af en investering i en virksomhed,” siger Morten Johnsen.

InsidePE og vil udkomme dagligt med nye artikler og et nyhedsbrev mindst to gange om ugen. Forretningsmodellen er primært baseret på abonnementssalg, ligesom det er tilfældet med InsideBusiness og InsideForsikring

Redaktør for InsidePE bliver Christian Carlsen, som har mangeårig erfaring som erhvervsjournalist fra InsideBusiness, WatchMedier og Dagbladet Børsen.

InsidePE er det andet nye medie, som Inside Media har lanceret siden stiftelsen af InsideBusiness i 2016. I august 2022 udvidede Inside Media med stor succes med erhvervsmediet InsideForsikring, der skriver kritisk og uafhængig journalistik om forsikringsselskaberne, -mæglere og -agenturer, pension, syge-og ulykkesforsikring samt dækker politiske og forbrugervinkler.

Om Inside Media

Inside Media stiftede i 2016 erhvervsmediet InsideBusiness, som skriver kritisk og uafhængig journalistik om dansk erhvervsliv, i særdeleshed finans, revisorer, pensionsbranchen og M&A-området. Siden har Inside Media udvidet med InsideForsikring, der dækker forsikringsbranchen tæt, samt det kommende InsidePE, der dækker kapitalfonde, deres porteføljevirksomheder, investorer og rådgivere.

Fællesnævneren for Inside Medias erhvervsmedier er troværdighed og journalistisk integritet. Vi bygger på redaktionel uafhængighed af finansielle interesser. Mediets økonomi er baseret på abonnementssalg til virksomheder og private, hvor hvert login bliver billigere, desto flere du køber til din virksomhed. Mediehuset er tilmeldt pressenævnet og modtager mediestøtte.

Bag Inside Media står de erfarne journalister og redaktører Peter Nyholm og Morten Johnsen, der har en fortid som hhv. finansredaktør på Berlingske og virksomhedsredaktør på Jyllands-Posten og Ekstra Bladet. Vi er i dag fem fuldtidsansatte specialiserede journalister samt en række stabsfunktioner og studentermedhjælpere med udgangspunkt i kontoret på Vodroffsvej på Frederiksberg.

Læs mere

Mediegigant fyrer formand efter magtkamp

Nedsmeltning på flere niveauer i danske mediehuse

Afdansningsbal for topøkonomen John Smidt

Et indblik i strategi og ledelse under coronakrisen

Rammer stod i vejen for en bæredygtig organisation

Ny bog om Novo Nordisk får seks stjerner

Kan kommunikationsledelse ændre verden?

En ultraløbers læringer om ledelse

Få inspiration fra kvindelig topchef i verdensligaen

Sådan skaber man en porteføljekarriere