seier

Kultur

Roadtrip på første klasse

Den nye bog om Lars Seiers liv er også et roadtrip i lang og sjælden Maybach luksus-Mercedes. Bogen er underholdende, men også lidt ufarlig.

”I valutahandel er der kun en eneste, man kan skyde skylden på, hvis det går ad helvede til, og det er en selv”.

Manden bag denne enkle konstatering er Lars Seier Christensen. Jeg behøver næppe at sætte en titel på, for hvem kender ikke Lars Seier?

Eller gør vi nu det? Vi kender til ham. Ikke blot fra Saxo Bank, men også i kraft af hans politiske engagement, hans til tider ekstravagante livsstil samt hans investeringer i michelinrestauranter og i Parken.

Køretur i “lang-lydløs-luksus-Mercedes”

Boganmeldelse

Titel: Seier – et roadtrip

Af: Hanne Sindbæk

Forlag: Politikens Forlag, 2020

Sprog: Dansk

Sideantal: 296

Pris: 300 kroner

ISBN: 9788740061383

4 stjerner

Anmeldt af Olav Vorup – Head of People Skills, Maersk Training A/S

Med Hanne Sindbæks samtalebog ’Seier – et roadtrip’ kommer vi tættere på manden. Vi bliver inviteret med til de steder som har haft betydning for Seiers liv: barndomshjemmet i Løgstrup, Torremolinos, London, Berlin, Schweiz, Tyskland og retur til København med et smukt punktum for rejsen på Restaurant Geranium.

Sindbæk og Seier er et stærkt makkerpar. Sindbæk er god til at stille umiddelbare spørgsmål kombineret med en spontan stil i sin tilgang, der gør, at hun får Seier til at åbne sig. Men Seier har nu heller aldrig været nærig med sine holdninger og meninger. Så samtalerne berører alt fra rastløshed, EU, kryptovaluta, derivater, Ayn Rand, Arsenal, FCK, fake news, Liberal Alliance, klimaforandringerne, brexit, gastronomi, vin, udlændingepolitik, Midas og Saxo, blockchains, børneopdragelse, ægteskab, new wave-musik, Dan Turell, slankekure og hans nye store satsning, Concordium.

Bogen er også fyldt med mange personlige vinkler og historier, uden at det bliver dyneløfteri. Der er sågar en playliste med de sange, Seier sætter størst pris på.

Læseværdig, hyggelig og gemytlig

I det hele taget er det lykkedes forfatteren at sammensætte lidt af en page-turner. Der er en spænding i, at det, Seier udtaler sig om, faktisk er noget, han har sat sig ind i – dertil at han lever et liv, der er de få forundt.

Så bogen er bestemt læseværdig ud fra flere vinkler. Vi bliver klogere på Lars Seier, hvem han er, og hvad han er rundet af. Jeg tror, at de fleste også vil få et langt mere nuanceret billede af Lars Seier.

Men vi kommer ikke til at kende ham. Dertil er bogen for ’ufarlig’. Hanne Sindbæk kunne have valgt at gå lidt mere til stålet. Der er situationer, hvor Seier får lov til sætte punktummet lidt for hurtigt. Men læseren kan selv stille de spørgsmål i forbindelse med den kommende foredragsturné.

Det er måske værd at bemærke, at Hanne Sindbæk før har skrevet bøger med nær tilknytning til Saxo Bank. Så setuppet er næppe tilfældigt.

Anmeldt af Olav Vorup – Head of People Skills, Maersk Training A/S

 

Læs mere

Hvad kan vi lære af Europas bedste offentlige arbejdsplads?

Sæt den rigtige pris og bliv konkurrencedygtig

En mesterlig guide til Porters bedste modeller

Knivskarp bog om ledelse skrevet af selfmade milliardær

Ny bog om Amazon rydder bordet. Bedste læseoplevelse i 2021

Sådan forstår du de økonomiske sammenhænge

Mellemledernes Jytte er tilbage

Ny bog guider til at styrke innovationen i din virksomhed