Falck web

Leder

Velkommen til InsideBusiness #13

I en opsigtsvækkende aftale har Tryg-ejeren Tryghedsgruppen købt aktier af Falcks to tidligere topchef til en høj pris og med en særlig klausul, der sikrer de to opsagte chefer ret til at snuppe en stor del af afkastet på aktierne de kommende år.

Falck har været i frit fald gennem længere tid. Nedturen kulminerede med årsregnskabet for nylig, da den nye direktør, Jakob Riis, måtte nedskrive for milliarder og samtidig erkende, at driften haltede alvorligt.

Krisen i redningskoncernen har dog ikke afskrækket Tryghedsgruppen fra at betale koncernen to opsagte topchefer en mindre formue for deres aktier, ligesom man har givet håndslag på at deponere en stor del af et fremtidigt afkast på aktierne hos Allan Søgaard Larsen og Morten R. Petersen. Vi går helt tæt på en opsigtsvækkende handel, der har skabt stor debat internt i en af landets største pengetanke.

Så handler det om en branche, vi sjældent hører om, selv om de er mestre i kommunikation. Simon Lund Christiansen har nemlig jagtet de profiler og bureauer, som lever af at rådgive eliten af dansk erhvervsliv i kommunikation. Hvem er dygtigst, og hvad er deres forretningsmodel i fremtiden?

Dernæst handler det om spillet om Nordjyske Bank. For senest i næste uge  skal Jyske Bank og topchef Anders Dam levere et købstilbud på Nørresundby-banken. Men der er flere andre købere i kulissen, heriblandt Sydbank, som gerne vil give en højere pris. Så der er grund til at tænke sig grundigt om for Nordjyskes bestyrelsesformand, Mads Hvolby.

Bliv børsnoteret i Norge

Det er ingen hemmelighed, at svenskerne gennem flere år har stjålet en række danske noteringer fra børsen i København. Nu kan den danske børs meget vel få konkurrence fra en ny kant, da stærke kræfter med advokat Jan Al-Erhayem fra Mazanti-Andersen Korsø Jensen sammen med blandt andet SEB og PwC forsøger at gøre danske virksomheder opmærksom på fordelene ved det norske børsmarked. Vi går tæt på advokaten og hans drøm om at sende danske selskaber til Norge.

I en uge, hvor regeringens udspil til det kommende medieforlig har trukket overskrifter, hudfletter vores kommentator Morten Jeppesen situationen i DR, hvor en farlig blanding af selvfedme og arrogance ifølge Jeppesen har sendt det statsejede medie på en alvorlig hestekur.

Vi har også en kommentar fra Finansforbundets formand, Kent Petersen, der anbefaler, at vi får et etisk råd med digitalt fokus efter skandalerne i facebookregi.

En anden politisk sag fylder også i denne uges nummer, hvor staten højst overraskende har valgt at lancere tankerne om en ny bro over Kattegat, alt imens man sidder i fremskredne forhandlinger om at sælge sine aktier i rederiet Danske Færger.

Og så går vi endnu en gang tæt på konsulentbranchen, hvor revisionshuset EYBOX nu snupper en række profiler fra rivalen Qvartz.

Vi beskriver også udviklingen i kapitalforvalteren Artha, der har store vækstplaner og en børsnotering på dagsordenen.

Endelig tager Peter Nyholm på eksklusiv bilauktion i Tyskland og ser på, om det er muligt at gøre en god handel på en gammel Ferrari eller en lækker Porsche. Kultursiderne i denne uge er en anmeldelse af bogen ’Breaking Bad Habits’, hvis du er bekymret for, om du begår fejl ved at vælge den sikre vej, som andre virksomheder også vælger. Bogen får 6 af 6 stjerner