velkommen

Leder

Velkommen til InsideBusiness #16 

Der er en vending på det danske børsmarked, som længe har været lukket land for mindre virksomheder. Nu er en ny bølge af mindre virksomheder på vej ind på børsen.  

Den overraskende udvikling bliver drevet af for eksempel ATP, som nu vil investere i mindre børshåb. P.t. er fire potentielle børskandidater ved at blive modnet, beretter Morten Johnsen i ugens tophistorie.

Et andet område, der præges af nybrud, er markedet for læge- og tandlægeydelser. Inden for det tidligere lukkede område for praktiserende tandlæger breder der sig nu hastigt kapitalkæder, der kan optimere og ændre strukturen af, hvordan vi ser tandlægeverdenen fungere. Men kan turen også komme til almenpraktiserende læger? Flere politikere ser et klart behov for en udvikling af markedet, så nye spillere kan komme til.

Dernæst kigger vi på det, der førhen blev kaldt for et finansielt supermarked. Det vil sige med både bank, forsikring og pensionsvirksomhed med mere under eget tag. Alm. Brands direktør, Søren Boe Mortensen, genopliver den gamle idé, men i moderne rammer i en ny strategi.

Vi skal også en tur omkring Lego-familien. I Kirk Kapital har Kim Gulstad overtaget direktørposten. Nu står den på opkøb med formuen på over 6 milliarder kroner. Vi har også en spændende erhvervshistorie om EQT, der står midt i en budkrig om Færch Plast, som en række globale fonde slås om at købe.

Vi har tillige en analyse om Nykredits nye realkreditplatform, som paradoksalt nok også skal kunne sælge boliglån i direkte konkurrence med realkreditkæmpens egne produkter.

Den ene af denne uges kommentarer kommer fra Claus Andersen, som er partner i EY. Han peger på, at mange virksomheder har it-systemer, som er præget af lappeløsninger, som derfor gør dem sårbare over for it-kriminalitet.

Dernæst beretter Finansforbundets formand, Kent Petersen, om væsentlige uddannelsestemaer, som skal berøres i den kommende tids trepartsforhandlinger.

Ugens business-kultur er en boganmeldelse af ledelsesbogen ’Det gode match – der skal mere til end talent og intelligens’. Den beskriver, hvorfor den ene leder klarer sig markant bedre end den anden, selv om kvalifikationerne matcher.

 

God læselyst!

 

Morten Johnsen & Peter Nyholm