velkommen

Leder

Velkommen til InsideBusiness #17 

Danske Banks tvivlsomme rolle i et nedsmeltet norsk børsnoteret selskab inden for affaldsindustrien er denne uges tophistorie i InsideBusiness.

Man kommer til at tænke på kollapset i OW Bunker, når man læser Morten Johnsens InsideStory om norske RenoNorden. Forskellen er blot, at det er Danske Bank, der står i centrum for børsnoteringen og har et milliardbeløb på spil.

Vi bliver lidt hos Danske Bank. For i denne uge lancerede banken endelig investeringsuniverset June, som kan blive afgørende disruption af investeringsmarkedet og den måde, som danskerne ser på opsparing og indlån. En revolution eller en storm i et glas vand? Få Peter Nyholms vurdering i Redaktørens Analyse.

Dernæst skal vi til noget mere jordnært. Selv om dansk landbrug repræsenterer alt andet end luftige visioner, så er det alligevel gået helt galt for bankernes lån til landmændene. Selvom flere banker på det seneste har tilbageført nedskrivninger fra det pressede erhverv, falder store landbrug stadig på stribe.

Og der er faktisk et større problem, som truer. For det bliver stadig sværere at finde yngre landmænd, der vil overtage efter den ældre generation. Hør to garvede direktører fra Nordea og DLR Kredit beskrive det vanskelige problem, der rammer et af Danmarks største eksporterhverv hårdt.

Vi har også en InsideStory om det store tema cybercrime/cyberwar. Vi har talt med en tidligere cyberefterforskningschef fra FBI om den diffuse trussel, som konkrete aktører står bag.

En gyser venter i Italien

Denne uges kommentar leverer Jeppe Christiansen og Mikkel Langmack fra Maj Invest. Nu er det ved at være alvor i italiensk økonomi, der kan blive en finanspolitisk gyser. Det er mustread for investeringsfolk.

Vi har også en større artikel om et nyt forretningsområde, som spreder sig hastigt i den danske forsikringsindustri: forsikring mod mekanisk nedbrud i bilerne. Det vælter frem med selskaber, som vil tilbyde den nye dækning, som dog bestemt ikke er uden udfordringer at håndtere.

Også det gamle og hæderkronede mediehus Berlingske er udfordret. Topchef Mette Maix kan være på vej ud til fordel for et job i Flying Tiger. Det sker, kort tid efter at Berlingske mistede en anden topprofil, Rene Brøcnhner.

Dernæst er det tid til et lille pusterum, vi prøver den bedste sportsvogn til under 1 million kroner. Og på kultursiderne anmelder vi en bog om lobbyisme, der bestemt kan anbefales.

God læselyst

Peter Nyholm & Morten Johnsen.