lego

Leder

Velkommen til InsideBusiness #43

Hvem gør det bedst, børsnoterede selskaber eller unoterede virksomheder? InsideBusiness har analyseret C20-selskaberne i forhold til de 20 største unoterede selskaber og giver dig svaret.

Denne uges tophistorie afdækker, hvorfor børsselskaberne spurter fra unoterede spillere som Lego, Grundfos og Dagrofa målt på vækst. Forskellene er markante.

Dernæst fortsætter vi vores fokus på den ellers så lukkede headhunterbranche, der har fået et alvorligt problem. For til maj næste år træder den meget omtalte persondataforordning i kraft. Vi får flere af de centrale aktørers bud på, hvordan de vil agere, når de eksempelvis ikke længere må gemme folks oplysninger uden samtykke og nu også skal vænne sig til, at selv offentlige oplysninger om en kandidat bliver betragtet som fortrolige, så snart de lander i headhunterens database.

Denne uges Insider er direktøren for et pengeinstitut med en bemærkelsesværdig vækst, Klaus Skjødt i Sparekassen Kronjylland. Vi går helt tæt på bankens strategi, som er overraskende succesfuld.

Kapitalfonden Triton hentede i 2014 Christian Jarnov hos Nordic Capital, der for alvor skulle sætte fonden på landkortet i Danmark. Siden er der ikke blevet købt en eneste virksomhed, og alt imens Tritons dealflow herhjemme er udtørret, slås fonden på flere fronter med både Handelsbanken og Nordea.

Tryg, Alka, Top-Toy og EQT

I denne uge har vi også en InsideStory om Tryg-bossen Morten Hübbes overraskende vækststrategi med købet af Alka, vækst i Tyskland og opkøb af øvrige forsikringsselskaber, ligesom vi beskriver EQT’s voksende udfordringer med Top-Toy, hvem man netop har stillet et lån til rådighed for.

På kommentarsiden handler det om politik, idet vores politiske kommentator Thomas Juul-Dam stiller skarpt på den stadig mere vanskelige alliance mellem Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

I kulturdelen anmelder vi en bog for ledere med interesse for ledelse af mangfoldige teams.

 

God læselyst!