kpmgdk

Leder

Velkommen til InsideBusiness #24

Topchefen for det danske KPMG forlader overraskende sin post, kan vi afsløre i denne uges InsideBusiness, hvor vi også ser nærmere på kapitalfondenes indtog som ejere i finanssektoren, på kaos i ny skattepakke og på to M&A-folks sats på at gå solo.

Det har ikke været sjovt for KPMG i Danmark, efter at man måtte begynde helt forfra, da EY i 2013 opkøbte selskabets nøglepartnere. Men det lykkedes faktisk for tidligere NKT-direktør Thomas Hofman-Bang at skabe vækst, men nu er man igen på herrens mark og på jagt efter en ny topchef. Det er opbrudstid i revisionsbranchen.

Og så handler om kapitalfondene, der hidtil har haft mere end svært ved at gøre sig gældende som ejere af traditionelle finansvirksomheder som for eksempel banker, pensionshuse og forsikringsselskaber. Men det kan lynhurtigt ændre sig. Tre fonde ser sultent på det danske marked, hvor der p.t. er flere højaktuelle aktiver til salg. Vi går bag om en af kapitalfondenes nye jagtmarker.

Dernæst handler det om skat. For noget overraskende er en markant ny lovpakke, som stiller større krav til virksomheder og velhaveres nærmeste skatterådgivere, ved at blive presset igennem systemet. Men det er endt i kaos, for Skatteministeriet har ikke kunnet følge med loven fra EU, der træder i kraft mandag.

Der er også fuldt drøn på markedet for M&A-rådgivere, hvor to profiler netop har stiftet Scandinavian Corporate Finance Advisers, der skal fungere som uafhængig M&A-rådgiver med fokus på blandt andet forbrugsgoder, industri samt transport og logistik.

Denne uges interessante kommentar leveres af Jesper Langmack fra Danica, der ser nærmere på politisk risiko og dennes betydning for aktiemarkedets prissætning.

Vi har også haft fokus på et drønspændende prestigeudbud for kapitalforvaltere. Københavns Kommune har udvalgt fire aktører – og skuffet en lang række spillere, der ikke blev valgt til at passe 8 milliarder kroner af københavnernes penge.

Godt er det ikke gået for investeringsselskabet Executive Capital med en stribe erfarne og velhavende erhvervsprofiler, der er løbet ind i ganske store problemer med den første fond. Og så er der udsigt til opbrud i markedet blandt de ejendomsforvaltere, der passer pensionskassernes investeringer for milliarder.

Denne uges kultur er en anmeldelse af bogen ’Factfulness’, der opfordrer til, at vi anskuer verden ud fra et mere faktabaseret livssyn, hvilket er yderst relevant i en tid med fake news og evig kamp om den politiske og journalistiske agenda.

God læselyst!

InsideBusiness teamet