boganmstrunk

Kultur

Lærerig og udfordrende bog om menneske og teknologi

Vil du vide mere om kunstig intelligens, så læs den perspektiverende bog om teknologiens fremtid og muligheder 'Radically Human: How New Technology Is Transforming Business and Shaping Our Future'.

Jeg modtog denne bog med store forventninger. Makkerparret Paul Daugherty og James Wilson har tidligere udgivet bogen ’Human + Machine: Reimagining in the Age og AI’ – begge forfattere har stor indsigt i emnerne vie deres arbejdsplads Accenture. Her er to, der efter min opfattelse virkelig er ahead of the curve.

I denne udgivelse, ’Radically Human: How New Technology Is Transforming Business and Shaping Our Future’, tager de afsæt i de seneste tanker om AI.

Kunstig intelligens bliver mindre kunstig og mere intelligent

I deres tidligere udgivelse sætter de fokus på AI (artifical intelligence), her bringer de denne teknologi og mulighederne heri videre.

Bogen er bygget op omkring forfatternes IDEAS-model, som de bruger til at beskrive den teknologiske transformation der foregår p.t. med en næsten uforståelig hastighed. Intelligence, data, expertise, architeture og strategy. Logisk og godt forklaret.

Modellen bruges i bogens første halvdel til at forklare baggrunden, teknologien etc.

Boganmeldelse

Radically Human: How New Technology Is Transforming Business and Shaping Our Future

Forlag: Harvard Business Review Press

Af: Paul Daugherty og James Wilson

Sprog: Engelsk

Sideantal: 234

Pris: 285 kr.

Stjerner: 4 af 6

ISBN13: 9781647821081

Bogen er anmeldt af Søren Strunk-Sørensen, sss@hildebrandtbrandi.com

Anden halvdel af bogen handler om de muligheder som IDEAS-modellen giver. Muligheder for mennesker, virksomheder og samfund.

Ærgerligt, at der ikke er flere af de klassiske HBR-dyder i bogen med logiske og enkle sammenfatninger, tjeklister og faktabokse. Faktisk er der på bogens samtlige 234 sider kun én illustration (side 113, men den er til gængæld logisk og anvendelig). Det gør bogen lidt tung at læse.

More human and more humane technology

Jeg mener, at indholdet og IDEAS-modellen i bogens første halvdel kan inspirere mange.

Styrken ligger i anden halvdel af bogen, hvor mulighederne perspektiveres. Nærværende anmelder finder lidt ro i konklusionerne, at teknologien ikke bare er ’flad’ AI, men bygger videre på mulighederne i at gøre teknologien og dennes muligheder for interaktion mere menneskelig. Også lidt skræmmende, men for dælen, der er mange muligheder såfremt teknologien kommer rigtigt i spil.

En stærk inspiration for alle

Mange cases og eksempler, alt fra nordkoreanske hackerangreb til Sonos højtalere og Fujitsus transformation i forhold til covid-19 og øget brug af hjemmearbejde. Disse cases gør rigtig meget godt for bogen. Især i bogens anden halvdel hjælper disse med egen refleksion og masser af læring.

Jeg giver bogen 4 stjerner af 6 mulige. Bogen er en tour de force i indsigter og muligheder. Masser af cases og eksempler. Savner en klassisk pædagogisk sammenfatning og tjeklister. Men det er jo min præference. Som læser bliver man inspireret, og jeg synes, at den pirrer til nysgerrigheden, i forhold til hvad det er for et samfund, en verden, vi med teknologiens hjælp kigger ind i.

Og et lille plus. Nettoindtægterne fra bogen bliver doneret til uddannelse til personer, der ønsker videreuddannelse inden for teknologi.

Bogen er anmeldt af Søren Strunk-Sørensen, sss@hildebrandtbrandi.com

 

Læs mere

Skærmtække for journalister imponerer ikke

Bogen om, hvordan verdens rigdom blev fordelt

Sådan skaber du smart vækst

Stærk bog om at tænke på nye måder

Genudgivet ledelsesbog fortjener en genlæsning

Ny bibel om succesformlen for M&A

Cepos’ visioner for Danmark har passeret sidste salgsdato

Et godt indspark om den falske iscenesættelse af den perfekte leder

Mindful ledelse – et værktøj til personlig udvikling også for stærke ledere

Et indblik i generationsledelse gør os ikke klogere 

Bliv klogere med kunstig intelligens

Hvordan kan medarbejdere disrupte for at få bedre muligheder?

At gøre kunderne lykkeligere

Avanceret guide til kontorjobbet efter covid-19