bogencov

Kultur

Avanceret guide til kontorjobbet efter covid-19

Når man skriver en bog, er der to tilgange til tidsaspektet: Enten stræber du efter at skrive en tidløs bog, eller også stræber du efter at skrive en aktuel samtidsbog. 'Competing in the New World of Work' har valgt den sidste tilgang. Du kan derfor forvente en grundig gennemgang af, hvad vi kan tage med af læringer efter to år på hjemmekontoret i ly for covid-19-pandemien. Og der er heldigvis også kommet mange gode læringer ud af den tid – i hvert fald hvis man spørger forfatterne her.

Lige så højaktuel ’Competing in the New World of Work’ er, lige så kompleks og fremtidsorienteret er hovedmodellen i bogen. Metoden kaldes radical adaptability og udgør elementerne i en bæredygtig form for kriseledelse, der kan sikre brugeren af modellen en vej med sit team gennem de kommende års forventede, kontinuerte forandringer, muligheder og transformationer.

Syv elementer til en fremtidssikret arbejdsmetode

’Competing in the New World of Work’ er bygget op omkring den metode, forfatterne har døbt radical adaptability, en tosidet model, der med syv elementer kan sørge for, at du ikke kun opbygger et radikalt, tilpasningsdygtigt team, men også at det team kan opbygge en radikal, tilpasningsdygtig organisation.

Boganmeldelse

Competing in the New World of Work – How Radical Adaptability Separates the Best from the Rest

Af: Keith Ferrazzi, Kian Gohar & Noel Weyrich

Forlag: Harvard Business Review Press

Sideantal: 256

Pris: 285 kr.

ISBN13: 9781647821951

Stjerner: 3 af 6

Anmeldt af Sofie Teilmann Gildsig, Senior Manager, H&B | Hildebrandt & Brandi

Hvert element af modellen gennemgås i de efterfølgende syv kapitler, der er opbygget efter en fast og velfungerende form: Introducerende eksempel, de vigtigste tilgange til at lykkes, hvordan du gør det som leder og til sidst de velkendte vejledende spørgsmål, der kan bruges til selvevaluering af læserens egen organisation.

Bogen er ikke udgivet af Harvard Business Review Press for ingenting. Der er styr på fagligheden og ikke mindst datagrundlaget i de forskellige pointer og konklusioner.

Fagligheden er smal – anvendeligheden smallere

Til gengæld kommer bogen her til kort på andre områder. ’Competing in the New World of Work’ er for det første en bog, der er skrevet primært til mennesker, der arbejder i high-performing teams – i bogen bliver de kaldt radically adaptable teams. Og i virkeligheden er bogen skrevet til lederne af disse teams, hvilket er en ganske smal målgruppe.

For at det andet sidder jeg som læser med en lidt særegen fornemmelse af, at bogen her er meget indforstået fra forfatterens side. Der refereres til personlige anekdoter, relationer og oplevelser med den virksomhed, som Keith Ferrazzi har grundlagt i eget navn.

Eksemplerne og verdensbilledet er desuden meget amerikansk, og jeg har ofte svært ved at se eksemplernes brugbarhed i for eksempel en dansk kontekst.

Alt i alt er ’Competing in the New World’ en fagligt stærk bog med nogle spændende læringer, vi alle kan tage med i arbejdslivet på den anden side af pandemien. Men referencerammen, målgruppen og modellens kompleksitet gør, at jeg har svært ved at se anvendeligheden af bogen særlig mange steder i dansk erhvervsliv.

Anmeldt af Sofie Teilmann Gildsig, Senior Manager, H&B | Hildebrandt & Brandi

 

Læs mere

Essensen af lederskabet

Kedelig bog om spændende emne

Lær storytelling fra bunden i ny bog

68 gode råd om hjemmearbejdet er 60 råd for mange

Ledelse i det offentlige har brug for flere redskaber

Hvordan balancerer lederen mellem kaos og kontrol?

Absolut Strategi er en eksplosion af viden og visioner for det strategiske arbejde

Lær at sige det hårde på en blød måde

Gennemresearchet bog om LEGO læser nærmest sig selv

Sådan genstarter man fællesskabet

Intet slår passionen, den gode idé og en vodkatonic

Bedrevidende bog om den finansielle sektor vil irritere målgruppen

Brug din fantasi som arbejdsredskab – hvis du kan

God ledelse: Stadig ikke noget klart svar!

Er din organisation klar til ‘new normal’? Ny bog er den bedste strategibog længe

Livet er for kort til et ulykkeligt arbejdsliv

Manglende mod koster