bogstrunk

Kultur

68 gode råd om hjemmearbejdet er 60 råd for mange

Et overflødighedshorn af gode ideer om hjemmearbejde i ny bog er for meget af det gode, mener InsideBusiness' anmelder

Ingen tvivl om, at arbejdet på hjemmearbejdspladsen er et tveægget sværd. For nogle vil hjemmearbejdet være vejen til højere produktivitet, mere fordybelse, mere frihed. For andre vil det være anledning til dyb frustration, et antal overspringshandlinger gående mod det uendelig og store sociale afsavn og heraf følgende mistrivsel og manglende produktivitet.

Men at hjemmearbejde på en eller anden måde og i et eller andet omfang er kommet for at blive, er nok ikke til diskussion. Så hvorfor ikke blive så god som muligt til hjemmearbejde og i særdeleshed sikre den skarpe side af sværdet, som hjemmearbejde kan være. Nærværende anmeldelse er f.eks. skrevet på min foretrukne hjemmearbejdsplads: ved spisebordet i sommerhuset.

Bogen ’68 råd til hjemmearbejdet – der giver tårnhøj energi, motivation og arbejdsglæde’ af Line Ullmann og Gitte Koldtoft er en bog, som er fyldt med gode råd til den gode dag på hjemmearbejdspladsen. Forfatterne er begge undervisere med erfaring i effektive arbejdsvaner.

For at sikre grundlaget for bogens gode råd har de ud over egne erfaringer og læring gennemført en række interview og ditto spørgeskemaundersøgelser på LinkedIn. Hvem og hvor mange de har spurgt, fremgår ikke.

Boganmeldelse

68 råd til hjemmearbejdet – der giver tårnhøj energi, motivation og arbejdsglæde

Af: Line Ullmann og Gitte Koldtoft

Forlag: Frydenlund

Sprog: Dansk

Sideantal: 160

Pris: 170 kr.

ISBN13: 9788772164823

Stjerner: 3 af 6

Bogen er anmeldt af Søren Strunk-Sørensen, sss@hildebrandtbrandi.com

Indledningsvis kommer forfatterne med det, som i min optik er den vigtigste konklusion: Som så meget andet skal man faktisk øve sig for at blive god til hjemmearbejde. I særdeleshed skal du arbejde med dit eget personlige lederskab, din evne til at planlægge og eksekvere på disse planer.

Der er sindssygt mange gode råd

Bogen er opdelt i 16 hovedkapitler, f.eks. ’Indret dit hjemmekontor’ eller ’Skriv kærligt og klart’, der hver især indeholder en række gode råd.

Forfatterne foreslår selv, at man enten kan nøjes med at vælge de hovedoverskrifter, der er relevante, eller at læse bogen fra enden til anden.

Bogen er så letlæst, at det sidste giver mest mening. Men for dælen, der er mange råd. Jeg bliver lidt i tvivl om, hvorvidt det er forfatternes egen lille brainstorm, der kommer frem i bogform.

Gode råd er ofte banale i al deres enkelhed. Og der er meget enkelthed her. Om man kan lide det eller ej, er op til den enkelte læser. Men absolut anvendelige gode råd, selv om en del er selvfølgeligheder.

Allersidst i bogen er der en ’lyntest’ – måske skulle man have startet der for at få styr på, hvor man som individ skulle sætte ind for at sikre det bedste hjemmearbejde.

Mangler noget empiri og prioriteringer for at fremstå som en skarpere bog

Nu da vi går ind i tredje år med corona drevet af hjemmearbejde, kunne det have været rart med nogle data. Hvordan er det egentlig gået med produktiviteten? Med kvaliteten? Med medarbejdertilfredsheden? Med kundetilfredsheden? Med sygefraværet? Jeg ved, at der findes en del data på dette.

Jeg giver bogen 3 stjerner af 6 mulige. I bogen er vi vidne til det, som næsten minder om forfatternes egen banale idégenerering. Jeg finder det inspirerende, men savner den lille redaktør i hjørnet, som lige gør historien skarpere. Men som læser er man godt underholdt, og det er en bog, der er nem at læse.

Læseren må selv lave sine egne prioriteringer i de gode råd – og det vel også o.k.

Bogen er anmeldt af Søren Strunk-Sørensen.

 

Læs mere

Ledelse i det offentlige har brug for flere redskaber

Hvordan balancerer lederen mellem kaos og kontrol?

Absolut Strategi er en eksplosion af viden og visioner for det strategiske arbejde

Lær at sige det hårde på en blød måde

Gennemresearchet bog om LEGO læser nærmest sig selv

Sådan genstarter man fællesskabet

Intet slår passionen, den gode idé og en vodkatonic

Bedrevidende bog om den finansielle sektor vil irritere målgruppen

Brug din fantasi som arbejdsredskab – hvis du kan

God ledelse: Stadig ikke noget klart svar!

Er din organisation klar til ‘new normal’? Ny bog er den bedste strategibog længe

Livet er for kort til et ulykkeligt arbejdsliv

Manglende mod koster

Et kærligt ledelsesspark bagi

Strategi er enkelt – sådan da

Forstå regeringens fokus på aktieskatter og Udkantsdanmark

Et skridt opad på lederstigen giver nye udfordringer

Et ‘mulighedsspring’ i den offentlige sektor

Sådan stopper du det ligegyldige arbejde

Sig noget sjovt – og kom bedre igennem med dine budskaber

Bliv boligspekulant – hvis du orker