new normal

Kultur

Er din organisation klar til ‘new normal’? Ny bog er den bedste strategibog længe

Virksomheder må slås for at forandre sig, og det er svært, men ny bog - ”Organizing for the New Normal: Prepare Your Company for the Journey of Continuous Disruption” forklarer,, at organisationer konstant må forholde sig til disruptive slag. Virksomheder skal være klar til at gennemføre en endnu større transformation umiddelbart efter eller endda parallelt med den forrige.

Vidste du, at de fleste mennesker, der gennemgår en hjerteoperation, falder tilbage til deres gamle livsstilsvaner inden for seks måneder efter deres operation?

Selv frygten for døden er ikke nok til at overbevise folk om at forandre sig. Alligevel er det præcis sådan, de fleste organisationer, der står over for en eksistentiel trussel, reagerer. De forsøger at skræmme deres medarbejdere til handling ved at tegne et billede af den livsfare, organisationen vil være i, hvis den ikke forandrer sig.

Dette skaber helt sikkert et presserende behov blandt medarbejderne for at reagere på den aktuelle trussel. Men er det den rigtige form for uopsættelighed – den, der fører til vedvarende forandring? Constantinos Markides er ikke i tvivl om svaret.

Guruens svar

Markides er professor ved London Business School. Og ikke en hvilken som helst professor. Vi er i den liga, hvor betegnelsen guru begynder at give mening. Han står bag bestsellere som ‘All the Right Moves: A Guide to Crafting Breakthrough Strategy’, men er nok mest kendt for ‘Fast Second: How Smart Companies Bypass Radical Innovation to Enter and Dominate New Markets’.

Boganmeldelse

Organizing for the New Normal: Prepare Your Company for the Journey of Continuous Disruption

Af: Constantinos C. Markides

Forlag: Kogan Page

Sprog: Engelsk

Sideantal: 175

Pris: 250 kroner

ISDN13: 9781398600799

5 af 6 stjerner

Anmeldt af Olav Vorup, head of people skills, Maersk Training A/S

Markides har nu begået en ny bog, ’Organizing for the New Normal: Prepare Your Company for the Journey of Continuous Disruption’, hvor han tager afsæt i en virkelighed præget af et eksponentielt forandringstempo, der betyder, at organisationer konstant må forholde sig til disruptive slag. Virksomheder skal være klar til at gennemføre en endnu større transformation umiddelbart efter eller endda parallelt med den forrige. Der er ingen tid til at hvile på laurbærrene.

Som enkelthedens mester koger Markides det ind til, at det netop er ledernes vigtigste opgave i dag: At skabe en permanent følelse af uopsættelighed for derved at skabe de nødvendige rammer for organisationens overlevelse og succes.

Kunsten at stille de rigtige spørgsmål

Bogen arbejder sig reelt set gennem sine 11 kapitler med at besvare, hvordan lederne skal gøre dette. Ikke kun tale om det, men at gøre det. Og, ikke kun at gøre det, men gøre det rigtige.

På mindre end 200 sider og en grafisk opsætning, der får én at tro, at den er skrevet i 1970’erne, kommer læseren med på en rejse, hvor Markides hjælper os til at forstå, hvorfor og hvordan du som leder skal svare på helt afgørende strategiske spørgsmål som:

  • Folk bliver følelsesmæssigt trætte, når de kæmper mod den ene disruption efter den anden. Hvordan giver du dem energi til altid at kæmpe?
  • Hastighed og smidighed er nu et spørgsmål om liv eller død. Hvordan integrerer du agilitet i din organisations dna?
  • Strategi handler om at træffe svære valg. Hvordan kan du forblive ærlig over for dine valg, når omgivelserne omkring dig bliver ved med at ændre sig?

At arbejde med strategi ud fra spørgsmål er et særkende for Markides. Ovenstående gengiver bogens grundlæggende struktur ganske godt.

Bedste strategibog i lang tid

Bogen er krydret med eksempler, der omsætter Markides pointer til konkrete handlinger. Så selv om Markides tager fat i de store strategiske spørgsmål, evner han at gøre det meget nærværende.

Samlet set er bogen yderst anbefalelsesværdig for dem, der interesserer sig for og arbejder med strategi – såvel i bestyrelseslokalet som blandt de ledere, der skal eksekvere strategien i det daglige.

 

Læs mere

Livet er for kort til et ulykkeligt arbejdsliv

Manglende mod koster

Et kærligt ledelsesspark bagi

Strategi er enkelt – sådan da

Forstå regeringens fokus på aktieskatter og Udkantsdanmark

Et skridt opad på lederstigen giver nye udfordringer

Et ‘mulighedsspring’ i den offentlige sektor

Sådan stopper du det ligegyldige arbejde

Sig noget sjovt – og kom bedre igennem med dine budskaber

Bliv boligspekulant – hvis du orker

Kapitalisme – med at andet formål end bare profit

Guf eller gisp – værktøjer til alt fra cykelsmeden til strategikonsulenten

En praktisk guide til fremadsynede indkøbere

Sådan bliver du langt bedre til digitale forberinger i virksomheden

Entreprenørstaten: Blændende analyse, men løsningerne ligger ikke ligefor

En håndsrækning til de hårdtprøvede mellemledere

Anbefalelsesværdig selvhjælpsbog til det ambitiøse menneske

Brug de uskrevne regler til at fremme din karriere