bogenretur

Kultur

Anbefalelsesværdig selvhjælpsbog til det ambitiøse menneske

Får du nok ud af alle de kræfter, du bruger på at realisere dine ambitioner her i livet? Nogenlunde sådan lyder arbejdsspørgsmålet for ’Return on Ambition’, der bedst kan beskrives som en selvhjælpsbog til det ambitiøse menneske. Og den opgave slipper bogen faktisk rigtig godt fra.

’Return on Ambition: A Radical Approach to Your Achievement, Growth, and Well-Being’ er en velstruktureret og konkret bog, der kan bruges som værktøj af ambitiøse mennesker til at realisere netop deres ambitioner.

Fuldstændig kontrolleret beskrives først bogens struktur og det koncept, som er udgangspunktet for bogen; en ligning, hvor det ’afkast’ du opnår af dine ambitioner, udgøres af summen af dine præstationer, hvordan du vokser undervejs og dit velbefindende.

Herefter føres man som læser igennem syv elementer, der kan stå i vejen for at realisere ens ambitioner, og til sidst en konkret drejebog til, hvordan man arbejder med værktøjerne løbende.

<strong>Boganmeldelse</strong>

Return on Ambition: A Radical Approach to Your Achievement, Growth, and Well-Being

Af: Nicolai Chen Nielsen & Nicolai Tillisch

Forlag: Fast Company Press

Sprog: Dansk

Sideantal: 286

Pris: 240 kroner

ISBN13: 9781734324860

Score: 5 af 6 stjerner

Der er ikke meget overladt til tilfældighederne, og det er en sand fornøjelse at læne sig tilbage og fordybe sig i sine egne drømme for fremtiden, mens forfatterne på velkendt McKinsey-maner fører dig gennem velstrukturerede kapitler og gode arbejdsspørgsmål.

Selve budskabet skal kæmpe om pladsen

Læsbarheden gøres ikke mindre af, at bogen for hver af sine tre dele introducerer et samlet overblik, og hvad hvert kapitel giver dig svar på. Konkret definerer du din ambition og dens præmisser i første del, får viden om de syv ’frenemies’, der kan stå i vejen for din ambition i anden del, og i bogens sidste del føres du gennem konkrete værktøjer til, hvordan du skal formulere, arbejde med og evaluere din fremdrift.

Der loves heller ingen lette løsninger til at realisere dine ambitioner. Forfatterne har et godt holistisk blik for, at for eksempel arbejdsmæssige præstationer ikke kan opveje dit generelle velbefindende for evigt – uanset hvor store ting du opnår.

Selv om ’Return on Ambition’ er både velskrevet og velstruktureret, savner jeg dog lidt en anden prioritering af pladsen på de 286 sider. Der bruges helt konkret 10 sider på at definere konceptet, som bogen bygger på. Til sammenligning bruges der knap 100 sider på at beskrive de 7 elementer, der kan stå i vejen for realiseringen af ambitionen. I øvrigt uden at gå ind i, hvordan disse håndteres.

Skulle jeg anvende bogens metoder selv, ville jeg have brug for mere hjælp til rent faktisk at formulere min ambition end at vide, hvad der kan forhindre mig i at nå målet.

Overskuelig og handlingsorienteret – for målgruppen

’Return on Ambition’ er dog en utrolig vellykket selvhjælpsbog, der er tro mod sin genre, men som med sikker struktur og klare budskaber er nem at gå til. Bogen undgår elegant den klassiske selvhjælpsfælde, hvor der loves store resultater uden nævneværdig indsats, og jeg får helt naturligt lyst til at prøve redskaberne af, fordi jeg ikke skal trækkes gennem hundredvis af sider uden pointer.

Bogen er stoppet med gode råd og perspektiver på det at være et ambitiøst menneske, og den er helt bestemt anbefalelsesværdig læsning til sommerferien. Så længe du husker den vigtige præmis, at ’Return on Ambition’ så afgjort gør sig bedst for målgruppen: det ambitiøse menneske.

Anmeldt af Sofie Teilmann Gildsig, senior advisor, H&B | Hildebrandt & Brandi

 

Læs mere

Brug de uskrevne regler til at fremme din karriere

Kan vi bruge filosofien til noget?

Fremragende bog om at sikre et meningsfyldt arbejdsliv

Bogen ‘Ledelse på afveje’ viser, at der er noget galt på ledelsesgangen

Forstå Pelle Dragsted inden han rammer din forretning

Fremragende bog om det krævende topchefjob, der kan være ensomt

Dybdegående salgsbog drukner i detaljer

Digitale penge med sjæl

Tag med på en håbefuld rejse mod vores bæredygtige fremtid

Lars Tvedes nye bog er irriterende, men lærerig  

Syv salgsdyder til optimering af salg

Sådan skaber man en effektiv interesseorganisation

Roadtrip på første klasse

Hvad kan vi lære af Europas bedste offentlige arbejdsplads?

Sæt den rigtige pris og bliv konkurrencedygtig

En mesterlig guide til Porters bedste modeller

Knivskarp bog om ledelse skrevet af selfmade milliardær

Ny bog om Amazon rydder bordet. Bedste læseoplevelse i 2021

Sådan forstår du de økonomiske sammenhænge

Mellemledernes Jytte er tilbage