Unavngivet

Kultur

Digitale penge med sjæl

Måske er jeg gammeldags. Men jeg følger tommelfingerreglen om ikke at investere i noget, jeg ikke forstår. Derfor har jeg indtil nu ikke kastet penge efter bitcoins eller andre kryptovalutaer, som ellers må sige at have fået et ’touch’ af kong Midas.

Derfor så jeg meget frem til at læse Jeff John Roberts bog ’Kings of Crypto’. Måske den kunne give mig indsigt i kryptovalutaernes forunderlige verden. Efter at have læst bogen kan jeg allerede nu afsløre, at jeg er blevet klogere på min egen uvidenhed. Men samtidig også klogere på et stykke interessant og vigtig moderne erhvervshistorie.

Bogens forfatter, Jeff John Roberts, skriver normalt for Fortune Magazine om bl.a. cybersecurity og blockchain, som er fundamentet for bitcoin og andre kryptovalutaer. Denne – hans debutbog – er ikke en ’teknisk’ bog om kryptovalutaer, men snarere en medrivende historie om tilblivelsen af det Silicon Valley-baserede Coinbase – i øjeblikket den største kryptovalutabørs i USA – og i særdeleshed det persongalleri, der knytter sig hertil.

Det handler om mennesker

Bogen er bygget op omkring Coinbases tidslinje fra en tidlig tanke til det milliardforetagende, som virksomheden er i dag. Heldigvis har forfatteren ikke valgt at dykke ned i de tekniske detaljer bag disse digital guldminer, men i stedet lagt vægten på det persongalleri, der omgiver virksomheden, herunder medstifter og administrerende direktør Brian Armstrong.

<strong>Boganmeldelse</strong>

Kings of Crypto: One Startup’s Quest to Take Cryptocurrency Out of Silicon Valley and Onto Wall Street

Af: Jeff John Roberts

Forlag: Harvard Business Review

Sprog: Engelsk

Sideantal: 256

Pris: 0,0006 bitcoin

ISBN13: 9781647820183

4 af 6 stjerner

For hvor man kunne tro, at bitcoins volatilitet var en af de største udfordringer for en virksomhed som Coinbase, bliver det hurtigt klart, at det kaos, der herskede både inden for og uden for virksomheden, var lige så distraherende. Men bogen bevæger sig også ud over Coinbases medstiftere og deres opstartskampe og forholder sig til hele industrien og de begivenheder, der har formet den.

Bag de kulørte historier om startups og digitale bankrøvere handler det nemlig om noget så menneskeligt som jagten på anerkendelse. Ikke blot for de enkelte medvirkende personer, men også for bitcoin generelt, som stadig mangler det sidste for at blive inviteret ind på de bonede gulve i den konservative finansielle verden.

Erhvervshistorie på Netflix

Jeff John Roberts har med overbevisende stil begået et vidnesbyrd af en bog om kryptovalutaindustriens tilblivelse. I et enkelt sprog, hvor tekniske begreber som blockchain, dapps, DeFi bliver forklaret, så alle kan være med, vender siderne sig næsten af sig selv. Og – næsten som en serie på Netflix – lægges der i slutningen af hvert kapitel en ægte ’cliffhanger’ ind.

Men selv om forfatteren selv virker overbevist om bitcoins fortræffeligheder, sidder jeg selv stadig på pengene og er ikke klar til at investere.

Bogen er anmeldt af Olav Vorup, Head of People Skills, Maersk Training A/S

 

 

Læs mere

Tag med på en håbefuld rejse mod vores bæredygtige fremtid

Lars Tvedes nye bog er irriterende, men lærerig  

Syv salgsdyder til optimering af salg

Sådan skaber man en effektiv interesseorganisation

Roadtrip på første klasse

Hvad kan vi lære af Europas bedste offentlige arbejdsplads?

Sæt den rigtige pris og bliv konkurrencedygtig

En mesterlig guide til Porters bedste modeller

Knivskarp bog om ledelse skrevet af selfmade milliardær

Ny bog om Amazon rydder bordet. Bedste læseoplevelse i 2021

Sådan forstår du de økonomiske sammenhænge

Mellemledernes Jytte er tilbage