bogenap

Kultur

En praktisk guide til fremadsynede indkøbere

”A Practical Guide to E-Auctions for Procurement” er lidt af en lækkerbisken for professionelle indkøbere med blikket rettet mod nytænkning af virksomheders indkøb. Forfatteren er danske Jacob Gorm Larsen, der med succes har bragt e-auktioner til Mærsk. Bogen indledes med den personlige fortælling om, hvordan Mærsk med stor succes solgte sit gamle hovedkvarter i USA gennem en e-auktion.

Bogen fokuserer på brugen af e-auktioner til indkøb. Altså hvordan virksomheder benytter onlineauktioner til at finde frem til den bedste leverandør. Det er en disciplin, som rummer stort potentiale, men som kun i begrænset omfang er taget op ude i virksomhederne.

Hovedbudskabet i bogen er, at virksomheder kan høste stor værdi ved at anvende e-auktioner. Det handler om at arbejde struktureret og grundigt med e-auktioner. Og bogen viser hvordan.

Der er brug for mere viden om emnet, for trods et stort potentiale så er udbredelsen i mange lande, blandt andre Danmark, begrænset. Til sammenligning bruger tre af fire af de store virksomheder i Tyskland e-auktioner og 40 procent bruger dem jævnligt.

Forfatteren peger på, at der er mange fordomme om e-auktioner.

Praktikken er i højsædet, og teorien underbygger

Bogens store styrke er den store praktiske indsigt, som forfatteren trækker på fra mere end 10.000 e-auktioner. Den store praktiske indsigt er kombineret med passende mængder teori, der giver et samlet indtryk af, at man sidder med en håndbog.

Bogen rummer fem velkomponerede dele. I første del forklares begrebet e-auktioner. I del to beskrives komponenterne i en vellykket e-auktionsstrategi. Del tre beskriver, hvordan byderne (de potentielle leverandører) engageres i e-auktioner. Del fire viser en trinvis tilgang til at implementere et succesfuldt e-auktionssetup i din organisation. Del fem peger ind i fremtidens tendenser for e-auktioner.

Boganmeldelse

A Practical Guide to E-Auctions for Procurement – How to maximize impact with e-sourcing and e-negotiation

Af: Jacob Gorm Larsen

Forlag: KoganPage

Sprog: Engelsk

Sideantal: 248 sider

Pris: 500 kroner

ISBN13: 9781398600287

4 af 6 stjerner

Anmeldt af Kasper Wittrup

H&B | Hildebrandt & Brandi

Som læser bliver man overbevist om e-auktionernes potentiale. Det lykkes forfatteren at sammensmelte de mange konkrete succescases med klog underbygning af argumenter fra spilteori, forhandlingsteori og auktionsteori.

De ni mest udbredte auktionsformer beskrives, og du får god indsigt i, hvornår de enkelte auktionsformer kan og bør bringes i spil. Alt sammen som led i at udarbejde din e-auktionsstrategi for det konkrete indkøb, som du vil foretage gennem en e-auktion.

Bogens praktiske styrke skinner igennem flere steder. Du får blandt andet konkrete eksempler på, hvordan invitationer til e-auktioner kan udformes. Du får også illustrative eksempler på de værktøjer, der kan støtte implementeringen af e-auktioner i din organisation.

Nøglen til fremtidens indkøb?

Forfatteren spår, at vi kommer til at se meget mere til e-auktioner i fremtiden. Der er flere trends, som peger i denne retning. Digitalisering. Kunstig intelligens. Kognitive indkøbsløsninger. Chatbots. Mange ser e-auktioner som første skridt på vejen mod at automatisere forhandlinger, og de mange nye teknologier er alle med til at trække den vej.

Der er ingen tvivl om, at måden, hvorpå virksomheder foretager indkøb, er i forandring.

Bogen henvender sig tydeligt til indkøbssiden i organisationer. Køb bogen, hvis du arbejder med indkøb i en virksomhed. Bogen vil helt sikkert give dig inspiration til, hvordan e-auktioner kan være med til at bringe jeres indkøb til næste niveau.

Bogen blev anmeldt af Kasper Wittrup, H&B | Hildebrandt & Brandi.

 

Læs mere

Sådan bliver du langt bedre til digitale forberinger i virksomheden

Entreprenørstaten: Blændende analyse, men løsningerne ligger ikke ligefor

En håndsrækning til de hårdtprøvede mellemledere

Anbefalelsesværdig selvhjælpsbog til det ambitiøse menneske

Brug de uskrevne regler til at fremme din karriere

Kan vi bruge filosofien til noget?

Fremragende bog om at sikre et meningsfyldt arbejdsliv

Bogen ‘Ledelse på afveje’ viser, at der er noget galt på ledelsesgangen

Forstå Pelle Dragsted inden han rammer din forretning

Fremragende bog om det krævende topchefjob, der kan være ensomt

Dybdegående salgsbog drukner i detaljer

Digitale penge med sjæl

Tag med på en håbefuld rejse mod vores bæredygtige fremtid

Lars Tvedes nye bog er irriterende, men lærerig  

Syv salgsdyder til optimering af salg