nomadeledelse

Kultur

Ny bog om nomadeledelse skuffer

”Forandringer er enestående muligheder for at lave om på den måde, vi arbejder på, så den er mere fleksibel og fremtidssikret”. Citatet her er en bærende tanke i ledelsesbogen 'Nomadeledelse', men i anmelderens optik er der desværre intet nyt under solen i det budskab. Det er alene et spørgsmål om perspektiv.

’Nomadeledelse – Fantastiske forandringer i turbulente tider’ er en udløber af ’Andre menneskers penge og andre menneskers tid’ fra 2020, hvor vi denne gang får muligheden for at dykke ned i et af flere begreber fra det oprindelige rammeværk. Desværre bringer bogen ikke nævneværdigt nyt til bordet og ender derfor som en lidt anonym parentes uden et tydeligt budskab for læseren.

Brugbar ledelsesmodel overskygges af cases

Begrebet nomadeledelse introduceres indledningsvis i bogen og består af fire elementer:

  • Fleksibilitet og nul spild
  • Teamet
  • Agile arbejdsmetoder
  • Personligt lederskab

Oven over de fire elementer spænder forfatternes fire & shield-model sig; modellen stammer fra førnævnte udgivelse fra 2020, ’Andres menneskers penge og andre menneskers liv’. Begrebet nomadeledelse uddybes herefter, men den virkelige substans kommer i gennemgangen af selve fire & shield-modellen.

Forfatterne gør det tydeligt, at der er tale om en kortere gennemgang – desværre er det netop den del af bogen, der giver inspiration og perspektiv til ledergerningen for læseren.

Boganmeldelse

Nomadeledelse – Fantastiske forandringer i turbulente tider

Af: Elize Dimare & Johnny Sørensen

Forlag: Content Publishing

Sprog: Dansk

Sideantal: 196

Pris: 280 kr.

ISBN13: 9788794205146

Stjerner: 2 af 6

Anmeldt af Sofie Teilmann Gildsig, senior manager, H&B | Hildebrandt & Brandi

Langt størstedelen af ’Nomaledelse’ bruges på bogens fire centrale cases. De fire casevirksomheder udgøres af Somera, MAN Energy Solutions Denmark, Coloplast og Roccamore.

Hver case repræsenterer ét af de fire elementer i nomadeledelse, hvor der efter casen følger gode råd fra både casevirksomheden og forfatterne til selv at arbejde med emnet, teorien bag begrebet samt en liste med mere litteratur.

Uagtet at det er nogle spændende historier, man som læser lukkes ind i i de forskellige cases, så efterlades man som læser med et væld af tips og tricks uden tydelig struktur og retning. Det forstyrrer budskabet i bogen, og som læser bliver man til sidst i tvivl om, hvad bogens egentlige budskab egentlig er.

For mange budskaber og for lidt substans

Netop de mange budskaber, gode råd og henvisninger forstyrrer oplevelsen af den praktiske og konkrete ledelsesbog, læseren stilles i udsigt i introduktionen. Kombineret med løftet om, at alle cases kan give inspiration uanset virksomhed og situation, så skaber bogens næsten uendelige fleksibilitet i anvendelse den følelse, at indholdet ikke rigtig forpligter og sætter en retning – og det tager luften ud af en læseoplevelse, der kunne have været inspirerende og praksisnær.

’Nomadeledelse”’ er kort sagt en bog, der har gode intentioner, men som taber pusten i en struktur og et indhold, der aldrig rigtig formår at bringe noget reelt nyt på banen for ledere anno 2023.

Anmeldt af Sofie Teilmann Gildsig, senior manager, H&B | Hildebrandt & Brandi

 

Læs mere

Kom helt tæt på velfærdsstatens problemer

Vejledning til virksomhedsledelse i en global verden får seks stjerner

Hvad er faldgruberne ved hjemmearbejde?

Den uundgåelige bog om klargøring til seniorlivet

Grethes plan virkede ikke og giver en ledelsesmæssig mavepuster

Hvad er sandheden om Morten Albæk?

Få afmystificeret AI med suveræn lærebog

Sådan skærper du dit fokus

Sådan lærer du selv at leve bæredygtigt

Stærk bog om innovation i den offentlige sektor

Selvhjælpsbog om ligestilling tog næsten pippet fra anmelderen

Hvordan skaber man en karriere efter de 50

Hvordan er hverdagssadisten eller den machiavellistiske leder på jobbet?

Henry Mintzbergs løsning på et verdenssamfund i ubalance

Få styr på arbejdsmiljøet med udadvendt ledelse

Sådan skal fremtidens arbejdsplads være