I Carlsberg Byen har de allerede mærket et dyk i efterspørgslen efter luksuslejligheder. Spørgsmålet er, hvor dybt den trend stikker(PR)

Leder

Velkommen til InsideBusiness #15

Er det nu, boligmarkedet vender? Nye tal tyder på det. I hvert fald for luksuslejlighederne, som går et svært år i møde. Vi ser også nærmere på krisekommunikation, afkast på infrastrukturinvesteringer og på bankernes store kortspil.

Den værste frygt er et kraftigt forøget udbud af boliger, der sætter gang i en nedadgående prisspiral på boligmarkedet. Så galt går det nok næppe denne gang. Men bekymringen for især den eksklusive del af ejerlejlighedsmarkedet er tiltagende. Vi analyserer de seneste tal og ser på, hvor alvorligt det ser ud.

Bekymring har der også været over pensionskassernes voldsomme investeringer i alternativer. Indtil videre ser det dog ud til, at især samarbejdet med de tidligere Dong-folk i Copenhagen Infrastructure Partners har båret frugt i form af afkast, der blandt andet giver kapitalfondene baghjul.

Dernæst handler det om en helt særlig historie om krisekommunikationsbranchen – Simon Lund Christiansen har givet fire af landets skrappeste kommunikationsrådgivere en udfordring, de skal løse. Vi giver et unikt indblik i erhvervslivets kommunikation, som alle kan lære af.

Desuden handler det om bankopgøret, der efterlader få vindere og nogle tabere i banksektoren.

Det er også værd at læse denne uges to kommentarer om kunstig intelligens fra KPMG og om Jeppe Christiansens syn på aktiemarkedet.

Vi har i denne uge også haft fokus på afkast hos landets investeringsfonde, hvor især en lille gruppe af skrappe forvaltere med fokus på danske small cap-aktier imponerer, mens en satsning på investering i kapitalfonde er kørt helt skævt.

Skæv på en anden måde var også Vestas-formandens udbrud mod kapitalfonde. Morten Johnsen analyserer sagen.

Vi har også skrevet om kommunikationshuset Primetime og direktøren, der satser på reklamer til at supplere indtægtsstrømmene, samt om de tunge investorer, der vil børsnotere Symphogen, hvilket udløser en tvekamp mellem Danske Bank og Nordea.

På kultursiderne anmelder Joachim Sperling en bog om, hvordan man træffer bedre beslutninger ved at benytte sig af kunstig intelligens.

Læs hele nyhedsbrevet som PDF her 

God læselyst!