arkitektgruppen

Leder

Velkommen til InsideBusiness #16

Udviklingen går lynhurtigt på det danske marked for nyopførte lejligheder. Salget til private styrtdykker – og hastigt søger ejendomsudviklerne nye veje. De vil hellere sælge til pensionskasser, fonde og udenlandske investorer.

Alt tyder på, at markedet for projektlejligheder i København og Århus er under hastig forvandling. Og flere af de toneangivende finanshuse frygter prisfald – det kan sågar være stilhed før stormen.

InsideBusiness fortsætter fokus på en lidt for spændende tid på ejendomsmarkedet. Vi taler med tre af de toneangivende ejendomsudviklere om deres strategi for at klare sig i en verden under hastig forandring – også på grund af de nye og strammere regler for finansiering.

Dernæst handler det om landets regioner, der mangler styr på regnskaberne, når det gælder håndteringen af udgifter til konsulenter. Det bringer embedsmændene på kollisionskurs med statsrevisorerne, men trods kritik har regionerne stadig ikke styr på tallene, afdækker Simon Lund Christiansen.

Denne uges kommentar kommer fra BankInvest og er en guide til investering i det boomende marked for virksomhedsobligationer i emerging markets.

Opgør i Danske Bank

Vi har også fokus på et sjældent personopgør i Danske Bank, hvor den succesfulde afdeling Danske Private Equity vender banken ryggen, da banken havde et udtalt ønske om at gøre afdelingen til en del af bankens wealth management-division. Det fik de skrappe folk til at bryde ud og starte på egen hånd og på den måde erklære Danske Bank krig.

Det handler også om afdragsfrihed. For rundtomkring i toppen af bank- og realkreditsektoren breder der sig ny frygt for et indgreb mod de nye realkreditlån med 30 års afdragsfrihed, som nationalbankdirektør Lars Rohde er alt andet end imponeret over.

Og så har vi et interview med direktøren for Danmarks største konsulentbureau, Implement, der har planer om at hæve priserne og købe op.

På kultursiderne skriver vores teateranmelder Maja Holtze en guide til teaterfestivalen CPH Stage i København i juni, mens vi også anmelder den folkelige investeringsbog ’Investering uden habit’, som får seks stjerner.

 

God læselyst!