;
Absurditeter,_hyklerier_og_tvende_tunger

Kultur

Absurditeter, hyklerier og tvende tunger

Adam Estrup har skrevet klummebogen ’Absurditeter, hyklerier og tvende tunger’, der skal vise, hvilke virkelighedens absurditeter og hyklerier – især hos vores folkevalgte.

Adam Estrup er tidligere klummeskribent på Dagbladet Børsen og har fra 2017 til 2018 beriget Børsens læsere med en række klummer på sin blog. Klummerne danner grundlaget for denne bog.

Boganmeldelse

Titel: Absurditeter, hyklerier og tvende tunger
Af: Adam Estrup
Forlag: Books on Demand
Sprog: Dansk
Sideantal: 124
Pris: 100 kroner
ISBN: 9788743004059
3 af 6 stjerner

Politisk ukorrekthed

Formålet med bogen er at udstille den politiske korrekthed, og det er om noget et relevant tema. Der er talrige eksempler på, at politisk korrekthed er blevet udstillet, så forventningerne til bogen er høje.

Igennem bogen bliver en række temaer taget op, hvor klummerne beskriver aktuelle begivenheder, der har udfoldet sig. Temaerne berører alt fra statens institutioner til politikerne og landbruget. Hvert af disse temaer bliver dækket af Adam Estrup klummer i Børsens klummesektioner, så hvis man har været en flittig læser og fan af Adam Estrups klummer, vil dele af bogen virke bekendt.

De enkelte klummer er maksimum to sider lange, så gennem bogens 124 sider bliver mange situationer afdækket – alt fra Legoland til Hella Joof til DR bliver nævnt i bogen.

Forfatteren fortæller i bagordet, at han har fået mange gode kommentarer fra læsere, der var enige med ham, og det forstår man godt. Forfatteren lægger ikke fingrene imellem, og det er på en eller anden måde dejligt befriende. Især når bogen gør op med politisk korrekthed, hvorfor så selv udvise politisk korrekthed?

Som neutral læser har bogen også en række ahaoplevelser, hvor man faktisk får et andet perspektiv. Dette kombineret med forfatterens umiddelbare måde at skrive bogen på giver bogen sin berettigelse. Forfatteren nævner selv, at der er sandsynlighed for, at personer med markant modsatte holdninger ikke vil finde bogen interessant. Dog er det også det, der giver et forfriskende pust – det politiske ukorrekte skrevet på en respektfuld måde.

Surt borgerligt opstød

Forfatteren beskriver selv, at bogen forsøgsvis skal være humoristisk, måske bidende, men mestendels indeholde respektfulde perspektiveringer.

Humor er subjektivt og med fare for at være uden humor, så formår bogen ikke at være humoristisk, tværtimod. Desto mere man læser denne bog, desto mere kan man få en opfattelse af en forfatter, der har maveonde. Især kapitlet om politikerne fokuserer meget på venstrefløjen, hvor især Enhedslisten og Alternativet står for skud. Om det skyldes, at disse partier er bedre til at udstille politisk korrekthed med, skal være usagt – dog ville det klæde bogen, hvis den kunne formå at befri sig lidt fra det politiske.

I stedet for på en humoristisk måde at vise dobbeltmoralen for fuld udblæsning ender bogen som et surt borgerligt opstød. Derfor bliver det kun til tre stjerner til Adam Estrup med det forbehold, at undertegnede måske, måske ikke, besidder en anden form for humor og fortolkning end resten af befolkningen og Adam Estrup.

Anmeldelse af Daniel Omann Gru, Danske Commodities

LÆS OGSÅ

Tænk, hvis alle kunne få bedre arbejdsdage

Kom tæt på Det Kongelige Teaters nye sæson

En frisk vej til bedre ledelse i organisationer

Computeren som ny seddelpresse i en kulørt verden

Teknologiens indtog – skal 27-årig programmør styre menneskeheden?

Solid bog om private investeringer

Guide til kvinder i kunsten

Boganmeldelse: Kampen om fremtidens kunstige intelligens

Sådan kan ledelse løfte danske lokalområder