Flying Tiger Store

Leder

Velkommen til InsideBusiness #36 

Forskellene på effektiviteten i landets pensionsselskaber og pensionskasser er kolossale, viser InsideBusiness’ gennemgang af hele branchens centrale nøgletal. Vi ser bl.a. også på de store problemer for kapitalfonde, der har satset på investering i detailhandlen, herunder i Flying Tiger

Der er i høj grad vindere og tabere i pensionsbranchen. Især PFA, Industriens Pension og PensionDanmark står ekstremt stærkt med lave omkostninger per police, mens Skandia Liv, Topdanmark Liv og Nykredit Livsforsikring kan få svært ved at klare sig i konkurrencen fremover. Populært sagt betaler selskabernes ejere og aktionærer for Skandias og Topdanmarks forsøg på at skabe vækst i Danmark. Spørgsmålet er, hvor længe det kan fortsætte? 

Dernæst handler det om den danske detailsektor, hvor flere store fonde har købt op de senere år. Flere af investeringerne er dog blevet ramt af store udfordringer, og hos Flying Tiger tager den nyansatte direktør, Mette Maix, nu konsekvensen og fyrer en række ledende medarbejdere.  

Også venturefondene herhjemme har haft udfordringer med at skaffe afkast, og nu vil en nystiftet fond jagte gode resultater og samtidig sætte filantropi i højsædet. Vi stiller skarpt på fondens direktør og spørger ham, hvordan han vil få succes med den mission. 

I denne uges udgave er vinderne Handelsbanken og ISS, mens taberne er Dansk Aktionærforening, Finans Danmark og Novos pengetank. Kommentarerne leveres af Finansforbundets formand, Kent Petersen, om bæredygtighed i finanssektoren og af partner i EY Claus Andersen om fordelene ved cloudbaserede løsninger. 

Vi ser også nærmere på den generelle økonomiske udvikling i Danmark med udgangspunkt i en undersøgelse blandt FSR – Danske Revisorers medlemmer.  Og så er kapitalfonden Altor endt i en bitter strid med familien bag selskabet Haarslev Industries. 

Vi kunne heller ikke dy os, da BMW spurgte, om vi ville prøve den nye M2-model, som er en værdig afløser til den oprindelige BMW M3 fra 1986. Og så anmelder vi en bog om forandringsledelse, der får vores anmelder til at finde de varmeste vinfloskler frem. 

 

God læselyst! 

Peter Nyholm & Morten Johnsen